Критичні роздуми про візит Порошенка до Тернополя (відео)

Поділитися

poroxСьогодні до Тернополя нарешті завітав Президент України Петро Порошенко і представив нового голову Тернопільської облдержадміністрації Степана Барну. З перших метрів приїзду, Порошенко продемонстрував, що Майдан – то вже далеке минуле. Президент через все місто проїхався кортежем, хоча після Революції Гідності нова влада обіцяла не зловживати цим. Тоді активісти самооборони зупинили Яценюка з Юлією Тимошенко. Як виправдання, нардеп Олег Барна може сказати, що його партійний бос такої обіцянки не давав як “поганий Яценюк” ((

У Тернополі  справедливо недолюблюють проросійського громадського активіста Андрія Любецького, проте лише він зняв відео ескорту Порошенка по Тернополю, який нехтує правилами вуличного руху. Хоча ще пів року тому супровід Порошенка на камеру пропускав стареньких бабусь на світлофорах та пішохідних переходах.

Про те, що в обласній адміністрації колишні регіонали поділили журналістів на “білих” і не лояльних – ми вже писали.

Ті “щасливці, які потрапили до сесійної зали, мусіли три години маринуватися, очікуючи на приліт Порошенка. Врешті, о 13 годині 50 хвилин Порошенко зайшов до зали. Процедуру призначення можна переглянути у фоторепортажі.

Наступним публічним візитом Порошенка значився Тернопільський педуніверситет. До “дурдому” вирішили главу України не везти.

Більше трьох годин студенти та школярі школи №16 “маринували” на сходах університету. Тинялися без роботи й співробітники міліції та СБУ, яких також нагнали аби заважали весь той час спокійно пересуватися людям площею. Роботою провоохоронців було направляти людей “подалі”, хоч у той час борт №1 навіть літак не приземлився в аеропорту Тернополя через негоду.

Так само тримали студентів перших-других курсів на сходах облдержадміністрації “для радісної зустрічі”. Таке враження, що не було Майдану в Україні. Ще більше було дивно, що студенти радісно вітали Порошенка, охоче з ним фотографувались. І це при тому, що фактично за рік правління Порошенко не виконав жодної передвиборчої обіцянки!!!

Стало зрозуміло, що Степан Барна, а точніше його досвідчене оточення з есдепеушно-регіональним минулим, “бавить” Порошенка. Президент від того щастя аж сяяв. Як літнього чоловіка, його можна зрозуміти. Проте як керівника держави… Стидно, що наші ( “тут йдуть матюки”) обіграли чи купили державну машину, столичних чиновників і посадили таки Барну в крісло. Невже все в Україні все купується і продається? Можливо, воно й не переставало, а ми себе тішили ілюзією?

Як би там не було, але охоронцям не знадобились парасольки, якими вони запаслися про вся випадок від яєчної атаки.

Піар-служба добряче вимуштрувала Порошенка. Він жартував, обнімався і вітався чи не з кожним студентом за руку, дозволяв робити селфі. А фраза “а тепер усі робимо загальне фото” викликала шок в охорони, коли усі бажаючі рвонули до знимкування з президентом.

У залі педагогічного університету його лідера країни чемно прочекали три години всі ректори чотирьох вузів Тернополя, науковці і студенти. Порошенко не читав з папірця. Навіть піджартовував з того, що йому написали. Це сприймалося надзвичайно позитивно. Новопризначений Степан Барна не зводив очей з шефа. Ні, Заставного у залі не було )) У першому ряді відбували повинність голова облради Хомінець, мер Сергій Надал та вся рать. Перший заступник глави адміністрації Президента Ковальчук, відомий в Україні як першопричина акції УДАР-кидалово, на сцену не поперся, як у сесійні залі під час представлення.

Порошенко потішив студентів фразочками “файне місто Тернопіль”, “20% Президентів отримують тернопільську освіту”. Президент говорив, що нічого не обіцяє, лише треба тяжко працювати. Тішився, що корупцію хоч і не подолано, але її вже ніхто не кришує. Розповів, що підписав закон щодо заборони російських фільмів в Україні, які пропагують насильство, культ сусідів-агресорів тощо. Пообіцяв вже з наступного дня вимогливо ставитись до Степана Барни за кожне важливе питання. Детальніше можна преглянути у відеозаписі.

На пам’ять Порошенку вручили картину “Надійка”. Президент пообіцяв її повісити у своєму кабінеті. Чи можна приймати такий коштовний подарунок державному чиновнику – не жартував.







Згодом був брифінг. На ньому Порошенко вже так не махав руками і не виглядав у стані алкогольного спяніння як у Маріуполі. З неофіційних джерел відомо, що глава держави нібито має складну форму цукрового діабету і тому так “дивно” виглядає і говорить.

Під час брифінгу Порошенко переконував, який супер-пупер популярний Степан Барна, незамінний. Журналісти не сміялися, хоча до пустопорожнього піару Степана ставляться доволі критично. Наразі у місті чи області не має справи, яку б довів до кінця нинішній голова облдержадміністрації. Звичайно. на його стороні молодість і креатив. Дай Бог, щоб він став тернопільським Стівом Джодбсом чи Цукербергом, але щось у це складно повірити…


При виході з педуніверситету, порошенку знову організували “коридор” зі студентами із прапорами, учні просили автографи і робили селфі.



Першим дорученням Порошенка Степану Барні стало розібратися із спрвою пенсіонерки із села Максимівка збаразького району Марією Андрушевською, яка вже кілька років не може виробити пенсію через помилку сільського голови. Детальніше про цю справу – читайте згодом.

Збір Великодньої допомоги для бійців на фронті

“Правий сектор” просить допомогти пальним. Поки не для “коктелів” Барні