Пам’ять про Героїв – не лише на постаментах, а і в серцях

Поділитися

11036796_817370701649629_694409549246453638_n21 квітня в приміщенні прес-центру Української Інформаційної Служби відбулася презентація Всеукраїнського конкурсу учнівських малюнків та творів «Герої у моїй родині», присвяченого Святу Героїв, що буде відзначатися 24 травня. Організаторами конкурсу виступають Управління з питань національної пам’яті ВО «Свобода» та партійна газета цієї політичної сили.

За словами учасників заходу, конкурс має популяризувати не лише визнаних героїв України – Небесну Сотню, вояків АТО, учасників національно-визвольних змагань минулих часів, але й подвиги кожної, на перший погляд – звичайної людини, яка сумлінно і чесно виконує свою справу на благо української держави, народу й власної родини.

Так, кандидат історичних наук Євген Костюк зазначає, що конкурс не лише сприятиме росту патріотичних почуттів серед молоді, але й допомагатиме стверджуватися українським традиційним сімейним цінностям, адже для багатьох учнів героями, природно, будуть виступати їх родичі – батьки, діди, для когось – брати, сестри і т.д.

«Конкурс не обов’язково має бути пов’язаним з війною, хоча, припускаю, основний акцент його учасники будуть робити на військових, на волонтерах. Звичайно, війна впливає і на ініціативи, які ми просуваємо, адже вона іде на багатьох напрямках, в тому числі й на ідеологічному. Це війна за свідомість, насамперед за свідомість молодих українців. І ми маємо перемогти й у цій війні», – повідомив директор Науково-дослідного Інституту українознавства Богдан Галайко.

«Дуже добре, що конкурс присвячений Святу Героїв, про яке поки що мало українців поінформовані. Сподіваємось, що завдяки конкурсу молодь дізнається про це свято, віримо, що конкурс спонукає принаймні замислитись про те, що кожна молода людина в майбутньому залишить своїм нащадкам, яку пам’ять, яку спадщину. Ми робимо все, щоб пам’ять про наших героїв завжди жила з нами. І важливо, щоб для формування цієї пам’яті ми не підходили з позиції просто лише спорудження пам’ятників, які будуть стояти, бронзовіти, а через якийсь час люди взагалі не знатимуть, кому зведено цей монумент. Тому пам’ятники ми маємо споруджувати в першу чергу у наших головах, душах і серцях», – наголосив головний редактор часопису ОУН «Шлях Перемоги» Віктор Рог.

До Тернополя привезли тітушок чи їх тут народили і виховали?

Вмерти у Тернополі стало дорожче