Пряма трансляція матчу між “Горняком” та тернопільським футбольним клубом “Тернопіль” (відео)

Поділитися
Сьогодні відбувається центральний матч 21 туру між командами лідерами першої ліги “Горняк-спорт” з міста Комсомольськ, який незабаром, ймовірно перейменують, та ФК «Тернопіль».
Склад команди тернопільців на сьогоднішній матч:1-Ситников, 2-Нелін, 3-Голядинець, 22-Чеботаєв, 10-Моісеенко, 23-Герасимець, 7-Марусич, 33-Костюченко, 8-Корольков, 24-Степанчук, 99-Івашко.

Запасні: 12-Кліщук, 14-Клімаков, 17-Лозовой, 4-Шульц, 19-Дячук, 77-Даудов, 21-Александров.

Довідка
Сьогодні, 11 квітня у Комсомольську місцевий «Гірник-Спорт» у 21-му турі першої ліги зіграє з ФК «Тернопіль». Початок матчу о 16.00. Представляємо нашого майбутнього суперника.Комсомольськ – одне з наймолодших міст України. Місто було засноване 29 листопада 1960 року. На заклик прийняти участь у будівництві гірничо-збагачувального комбінату і міста відгукнулися чимало юнаків і дівчат з колишнього СРСР.

В 1962 році в місті була заснована команда «Гірник», до складу якої увійшли працівники новоствореного комбінату. Колектив виступав в обласних та республіканських змаганнях. Хоч «Гірник» і перебував у тіні полтавських та кременчуцьких колективів, в 1982 році команда здобула бронзу чемпіонату Полтавської області.

1988 року була заснована команда «Локомотив», яка представляла залізничний цех Полтавського ГЗК. В неї увійшла більшість футболістів «Гірника», і вже через два роки команда також здобула третю сходинку в обласному чемпіонаті. Але під брендом залізничників колектив проіснував недовго, і команда знову повернулася до назви «Гірник», але щоб назва була унікальною, з’явилася ще приставка «Спорт». Сталося це в грудні 1994 року. А з сезону 1995 року комсомольські футболісти – незмінні учасники чемпіонатів України серед команд другої ліги.

Варто зауважити, що в другій лізі до останнього сезону «Гірник-Спорт» зірок з неба не хапав, лише двічі піднявшись на 4-у сходинку турнірної таблиці в сезонах 1997/98 та 1998/99 років. Обидва рази колективом керував Анатолій Думанський.

Цікаво, що керівництво клубу ніколи не ставило за мету підвищення в класі, а клуб виконував скоріше соціальну місію – виховував у своїй школі, юних футболістів, розвивав спортивну інфраструктуру міста.

Але в сезоні 2013/14 років команда виграла чемпіонат України серед клубів другої ліги. І ці успіхи пов’язані з ім’ям відомого у минулому футболіста Ігоря Жабченка. Колектив доволі рівно пройшов усю дистанцію змагань і на фініші обійшов основного конкурента за чемпіонство – дніпродзержинську «Сталь». Головний бомбардир комсомольських футболістів Ігор Кірієнко забив 27 м’ячів, і посів друге місце у списку кращих голеадорів ліги.

Мало хто очікував такого старту в першій лізі від команди Ігоря Жабченка. Але гірники вже в перших двох турах здобули дві виїзні перемоги і очолили турнірну таблицю! Протримавшись і в змаганні першолігових колективів на пристойному рівні, гірники наразі тримають 3-є місце в таблиці. Особливо варто виділити потужну гру на виїзді, де були розбиті «Нафтовик» (3:0), «Динамо-2» (4:1) та МФК «Миколаїв» (5:0).

Під час підготовки до весняної частини сезону «Гірник-Спорт» провів 8 товариських матчів і показав у них дуже відмінні результати, поступившись всього в двох поєдинках – ФК «Олександрія» та «Гірнику» з Кривого Рогу. В останньому поєдинку комсомольські футболісти вигравали ще за три хвилини до кінця гри, але два пенальті на 88-ій і на 90-ій хвилинах дозволили святкувати перемогу господарям.

Ігор Жабченко практично повністю зберіг склад команди, яка фінішувала після осіннього проміжку змагань третьою. Поповнили ряди наших гостей Микола Вечурко («Говерла» Ужгород), Сергій Степанчук («Кремінь» Кременчук) та молодий Дмитро Шарай (СДЮШОР «Космос» Запоріжжя), а залишили команду Сергій Алексанов («Кремінь» Кременчук), Максим Приходний та Олександр Андрієвський («Металіст» Харків). Ну і не можна не відзначити, що «Гірник-Спорт» зараз доволі молода команда – середній вік гравців трохи менше 24 років.

Розпочали комсомольці весняну частину сезону посередньо. Програвши в гостях кіровоградській «Зірці» (0:2), «Гірник» у гостях переміг чернівецьку «Буковину» (1:0).

Взаємовідносини ФК «Тернопіль» та «Гірника-Спорт» налічують всього 3 офіційні поєдинки. Поки що статистика матчів приємна для тернопільських любителів футболу – одна перемога і дві нічиї.

Вперше команди зустрілися 22 серпня 2013 року. У Тернополі в рамках чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги (сезон-2013/14) муніципали були сильнішими – 3:1 (С. Атласюк, С. Куріцький, Б. Семенець – І. Кірієнко). У другому колі, 5 квітня 2014 року в Комсомольську команди розписали далеко не мирову нічию – 2:2 (І. Кірієнко, В. Корольков – В. Богданов, І. Худоб’як). У першому колі вже першої ліги (31 серпня 2014 р.) нинішнього сезону команди в Тернополі теж зіграли внічию і що характерно, теж з рахунком 2:2 (С. Полянчук, В. Богданов – С. Герасимець, І. Кірієнко).

Кращим бомбардиром очних протистоянь є гравець «Гірника-Спорт» Ігор Кірієнко, який зумів відзначитися в кожному з проведених матчів. Серед муніципалів два голи на рахунку Віталія Богданова. Характерно, що обидва гравці і далі захищають кольори тернопільської та комсомольської команд, відповідно в черговому очному поєдинку кращі снайпери команд можуть поповнити свій гольовий здобуток. Щоправда, варто додати, що ймовірність появи на полі Кірієнка дуже низька, адже він перебуває у клубному лазареті команди.

ФК «Тернопіль»

На Лановеччині підвода не розминулася з вантажівкою

Великоднє привітання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета (відео)