Росіянин вербував у трудове рабство українців

Поділитися

2A97F8D5-51F5-4995-9305-CDA9142D9A4A_cx0_cy3_cw0_mw1024_s_nСлідче управління УМВС в Тернопільській області закінчило кримінальне провадження по торгівлі людьми.
Керівник групи – мешканець Російської Федерації разом з двома українцями вербували та передавали у трудове рабство українців.
Працювала злочинна група на території Закарпатської, Тернопільської та Львівської областей. Українські посередники шукали людей із скрутним матеріальним становищем та пропонували їм високооплачувану та неважку роботу в тепличному господарстві. Росіянин організовував проїзд та житло.
Людей відвозили до Краснодарського краю Російської Федерації. Їм забороняли спілкуватися та виходити за межі теплиць. Жили робітники в жахливих умовах, а працювали безкоштовно. Втекти можливості не було.
19 березня 2015 року їм повідомлено про підозру за ч.3 ст.149 КК України із кваліфікуючою ознакою – вчинено у складі організованої групи – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини. Обвинувальний акт в суді. Завдяки вчасному втручанню УБОЗу восени минулого року зловмисники були затримані, вдалось витягнути з рабства 17 людей, не дозволили вивезти десятки, які вже були завербовані та готові до виїзду.

Українка може стати чемпіонкою світу з шахів

Ємен звинуватив Росію у прихованих поставках зброї повстанцям-хуситам в Ємені