Заява громадських організацій про вихід зі складу комісії, створеної за розпорядженням міського голови Тернополя

Поділитися

11121817_10205509634733985_776836203_nГО «Самооборона Майдану», ТО ВО «Автомайдан», ГС «Рада бізнесу Тернопілля», ГО «Тернопільська правозахисна група» зробили заяву щодо подій в міській раді 6 квітня.

Заява Щодо виходу зі складу комісії, створеної згідно розпорядження міського голови С.В.Надала №113 від 06.04.2015 р.

Ми, представники ГО «Самооборона Майдану», ТО ВО «Автомайдан», ГС «Рада бізнесу Тернопілля», ГО «Тернопільська правозахисна група», заявляємо про вихід зі складу комісії, створеної міським головою начебто для «об’єктивного розгляду звернення громадської організації «Самооборона Майдану Тернопільщини».
Ми не давали згоди на включення наших представників до комісії, завданнями якої є визначення перевірки проблемного будівництва на Привокзальному майдані, замість визначення перевірки усіх проблемних забудов міста Тернополя, про що йшлося у пункті №4 звернення коменданта Самооборони Майдану Тернопільщини до міського голови.
Ми ініціювали створення міською радою ПЕРЕГОВОРНОЇ ГРУПИ для розв’язання суспільно-політичного конфлікту між представниками територіальної громади та міської ради, що стосуються ПИТАНЬ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ ТА ЗАБУДОВ, як це передбачає пункт 2 і 3, статті 4.17 Статуту міста Тернополя.
“Стаття 4.17. Соціально-політичні конфлікти та шляхи їх подолання.
2. У разі виникнення соціально-політичного конфлікту передбачається погоджувальна процедура, порядок проведення якої та склад представників сторін конфлікту затверджується міським головою з урахуванням пропозицій кожної зі сторін із додержанням кількісного паритету у складі комісії представників конфліктуючих сторін.
3. У разі, якщо однією із сторін конфлікту є міський голова, комісія утворюється за тим же паритетним принципом шляхом делегуванням до неї кожною із сторін своїх представників у погодженій сторонами кількості, але не менше трьох з кожної сторони.”
У своєму розпорядженні міський голова декларує створення комісії для об’єктивного розгляду звернення «Самооборони Майдану», проте жодної із шести вимог «Самооборони Майдану» та солідарних з нею громадських організацій не виконує.
Натомість, міська влада намагається втягнути нас у конфлікт між громадськими організаціями та конкретним забудівником. Ми заявляємо, що підприємець, який здійснює будівельні роботи, не є стороною конфлікту. Суспільно-політична ситуація накаляється лише через конфлікт територіальної громади та непрозорі схеми міської ради.
Враховуючи вищенаведене, інформуємо громадськість, що ми не бажаємо вести перемовини з владою, яка не дотримується обіцянок.
Вимагаємо виконання наших вимог викладених у зверненні та залишаємо за собою право на радикальні дії.
Ігор Василів, Віталій Сороколіт, Іван Ковалик, Yuriy Morgun

Чотири терористи застрілили сто сорок сім студентів

“Двести з Дмитрієм Пасульовим” подивилось майже мільйон українців