Звернення обласного організаційного комітету Громадянського руху “За Україну в НАТО” до жителів Тернопільщини

Поділитися

60812За ініціативи відомих державних і громадських діячів України Леоніда Кравчука, Левка Лук’яненка, Володимира Щербака, Євгена Марчука, Дмитра Павличка, Івана Зайця, Володимира Огризка, Олександра Скипальського та інших (54 особи) в Києві створено Всеукраїнський організаційний комітет Громадянського руху “За Україну в НАТО”.

Зважаючи на збройну агресію Росії проти України, результатом якої стали анексія Криму і окупація частини Донбасу, великі людські втрати, гуманітарна катастрофа, знищення інфраструктури та заподіяння багатомільярдних збитків економіці, а також усвідомлюючи загрозу, яка нависла над нашою державою, ініціатори руху вважають за необхідне терміново розпочати системну роботу із скасування позаблокового статусу України і негайного відновлення євроатлантичного зовнішньо-політичного курсу та проведення інтеграційних заходів щодо вступу України в НАТО.

Право України на членство в НАТО підтверджене рішеннями Бухарестського саміту 2008 року. Сьогодні, як ніколи, українське суспільство готове до підтримки приєднання України до Альянсу (65%).

Головним завданням руху є забезпечення якнайширшої народної підтримки членства України в НАТО, шляхом проведення всеукраїнського референдуму. Метою руху є якнайшвидше здобуття Україною членства в Альянсі.

Реалізація завдання відбуватиметься у три етапи. Перший – передбачає організаційне й юридичне становлення Руху “За Україну в НАТО” на загальнонаціональному та регіональних рівнях. Другий – полягатиме у формуванні ініціативних груп та організацію збору підписів громадян, необхідних для проведення референдуму за народною ініціативою. Третій – у сприянні проведенню референдуму відповідно до міжнародних стандартів.

З метою залучення у процес якнайширшого кола активних громадян в області створено ініціативну групу, яка ініціювала створення обласного оргкомітету Громадянського руху “За Україну в НАТО”. Головою  обрано Віктора Литвинчука. Завдання оргкомітету полягає в підготовці громадської та суспільно-політичної думки на теренах області. Для цього передбачається створити відповідні структури в усіх районах, дійти до кожного населенного пункту, до усіх громадян краю. Оргкомітет активно співпрацюватиме з усіма патріотичними політичними і громадськими організаціями області, з владними структурами усіх рівнів.

Відтак, Тернопільський обласний оргкомітет “За Україну в НАТО” закликає всіх, хто відчуває зацікавленість у сприянні інтегруванню України в НАТО, має глибокі патріотичні почуття та енергію, залучатися до участі в Громадянському русі. Велику надію покладаємо на студентство і молодь, як найактивнішу і найкреативнішу частину нашого суспільства.

Наш контакт: (067)354-29-65;

 

Тернопільський обласний організаційний комітет Громадянського руху “За Україну в НАТО”

Поранений в донецькому аеропорту, друг Чуб, терміново потребує допомоги

Сповідь колишнього псевдобандерівця