Черговий бенефіс Тимошенко в студії Шустера, або Ще раз про маніпуляції у політичних ток-шоу

Поділитися

У попередньому випуску ток-шоу Савіка Шустера аудиторія знову мала змогу спостерігати лідерку “Батьківщини” у її звичному амплуа. Політичний оглядач і частий гість політичних ток-шоу у своєму блозі нагадує, у чому полягає справжня робота ведучого-модератора дискусій за участі досвідчених політиків-популістів.

На світанку доби політичних ток-шоу на українському ТБ маніпуляції, до яких час від часу вдавались деякі ведучі, були досить примітивними, згадує політичний оглядач Олександ Михельсон. Специфіка сьогоднішнього часу – не лише в тім, що автори політичних ток-шоу можуть маніпулювати, свідомо чи ні. “Правда в тому, що політики навчились маніпулювати ток-шоу і через ток-шоу”,- переконаний Олександр.

Одну з найпоширеніших маніпуляцій чи не першою ввела в обіг Партія регіонів. Перебуваючи в опозиції за часів президентства Ющенка, тодішні регіонали почали нав’язувати ЗМІ своїх спікерів, визначаючи, хто ходить на політичні ток-шоу, а хто – ні.

З’являючись у студії політичного ток-шоу, усвідомлюючи, що є нагода звернутися на аудиторію в десятки мільйонів осіб, політик-популіст не може встояти перед спокусою застосувати прийоми вулічної політики. “На мою думку, справжня робота ведучого-модератора такої дискусії – тримати промовця-популіста в рамках. Не затикаючи йому рота, а ставлячи йому прості питання. Мене здивувало, що такий професіонал телеефіру, як Савік Шустер, своїми питаннями не поставив Юлію Тимошенко в які-небудь рамки”,- говорить Олександр Михельсон, коментуючи попередній випуск ток-шоу Савіка Шустера, де однією з гостей студії була лідерка “Батьківщини”.

video.telekritika.ua

 

На Тернопільщині стався несанкціонований спуск ставу з масовою загибеллю риби в нерест (відео)

Вже три місяці бійцям в АТО із зарплатні віддають 500-700 гривень