На Тернопільщині відбулася обласна теренова гра “Легенда УПА”

Поділитися

16-17 травня поблизу міста Теребовля на Тернопільщині пройшла обласна теренова гра для молоді «Легенда УПА ім. Миколи Лемика». Організаторами виступили Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту й Департамент освіти і науки. Патріотичний захід цьогоріч зібрав на своїх теренах рекордну кількість учасників – близько 250 чоловік.

Участь у змаганні взяли 14 команд з різних районів Тернопільської області. Протягом двох таборових днів молодь мала змогу показати свої спортивні, інтелектуальні та творчі здібності. У перший день учасники випробовували свої сили на туристичній смузі перешкод та турнірі з пейнтболу. Свої знання історії таборовики показали в інтелектуальному змазі на тему українського національно-визвольного руху. Традиційно ввечері була організована ватра, де учасники могли продемонструвати свої таланти та представити свій край, поспівати патріотичних пісень та пограти у цікаві рухливі ігри.

Ранок другого дня став найцікавішим – учасники змагались у справжній тереновій грі. Основною метою було знайти загублений легендарний прапор та відвоювати його. Під час гри таборовики показали не тільки здібності орієнтування на місцевості та роботу в команді, а й велику силу волі та характеру.

«Легенда УПА» – патріотичний захід, який  безумовно потрібен сьогодні. Адже саме молодь є майбутньою рушійною силою в побудові нашої держави. Вона має бачити альтернативу масовій культурі, яка часто не може дати їм належного виховання в потрібному руслі.

«Цього року була найбільша кількість учасників за останні роки. Ми, в свою чергу, намагалися зробити все, щоб якісні показники відповідали кількісним.  Оцінкою нашої роботи з учасниками стане кількість залучених молодих людей до громадської роботи, молодіжних проектів та ініціатив. Приємно бачити, що учасники минулорічних Легенд сьогодні є провідниками цієї гри. Відкрию невеликий секрет, що з наступного року наповнення гри ставатиме більш насиченим та мінятиметься, оскільки запити молоді зростають», – зазначив організатор заходу, голова Тернопільського обласного осередку МНК Василь Дубовий.

Переможці теренової гри були нагороджені грамотами від Молодіжного Націоналістичного Конгресу, а також цінними подарунками. Інші команди відзначені дипломами за участь.

«Особисто в мене залишилось мільйон чудових спогадів і вражень від гри. Особливо мені сподобалось те, що кожна команда діяла як самостійна одиниця і вчителям не доводилось постійно за нами приглядати. Це виховує самостійність і відповідальність. І, звичайно, не можна не згадати вечірню ватру. Цей теплий і душевний вечір я памятатиму все життя », – говорить учасник табору Мар’ян Алексєєв.

DSCF7622 DSCF7467 DSCF7415 DSCF7390 DSCF7343 DSCF7329 DSCF7284 DSCF7249 DSCF7245 DSCF7177 DSCF6986 DSCF6948 DSCF6902 DSCF6856 DSCF6837 DSCF6683 DSCF6663 DSCF6644 DSCF6370 DSCF6329 DSCF6310 DSCF6299 DSCF6276 DSCF6195 DSCF6192 DSCF7520

На карті Тернополя шукають неточності

Школа танцев – островок латиноамериканской культуры в Киеве