Нардеп вимагає $300 тисяч від українського інтернет-видання

Поділитися

watermark
Народний депутат, член МДО «Депутатський контроль» Максим Поляков подав позовну заяву до суду на Інтернет-видання «Версії» за наклеп про отримання хабара від одеських контрабандистів. Він вимагає відшкодування моральної шкоди у розмірі $300 тис. за захист честі, гідності та ділової репутації. За словами парламентаря, кошти підуть на реформування митної служби України.
Максим Поляков вважає, що наразі важливо знайти замовника матеріалу та притягти його до відповідальності. «Такі дискредитаційні дії свідчать лише про одне – нам вдалося зламати корупційну схему на Одеській митниці. Провокаційні матеріали в ЗМІ почали з’являтися у медіа одразу ж після виїзного засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» в Одесу та виявлення фактів багатомільйонної контрабанди. Спочатку медіа повідомляли, що в.о. начальника Одеської митниці Володимир Передерій пропонував мені $300 тис. за «мовчання». Тепер з’явилася інформація, що така ж сума надійшла від одеських контрабандистів за дискредитацію керівництва митниці. Але, як ми бачимо, корупціонерів звільняють, відкривають кримінальні провадження, а контрабанду – зупиняють», – зауважив він.
Як зазначає депутат, з боку замовних медіа-матеріалів спостерігаємо посилання на невідомі джерела, а заяви про корупційні дії на Одеській митниці підкріплені конкретними кримінальними провадженнями та викритими фактами контрабанди.
Народний обранець запевняє, що принципова боротьба з корупціонерами як на Одеській митниці, так і в усіх державних органах буде продовжена. «Такі приклади є показовими, адже вся Україна спостерігає за тим, як корупціонери не бажають прощатися зі злочинним життям. «Депутатський контроль» буде послідовним у своїх діях і не збирається зупинятися у боротьбі з корупціонерами, які обкрадають український народ», – заявив депутат.
Нагадаємо, у квітні прокуратура Одеської області відкрила кримінальне провадження проти в.о. начальника Одеської митниці Володимира Передерія за ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем) Згодом його звільнили з посади.
18 травня на Одеській митниці співробітники Міністерства внутрішніх справ України провели 11 обшуків окремих фіктивних підприємств, службових приміщень, відділів митного оформлення та навіть домашніх адрес посадових осіб на предмет приховання товарів від митного контролю на суму 1,5 млрд гривень. Серед головних підозрюваних – екс-начальник митниці Володимир Передерій та впливовий бізнесмен, який може мати пряме відношення до зловживань з розмитненням товарів Вадим Альперін.
***
МДО «Депутатський контроль» засновано 9 грудня 2014 р. у Міжнародний день боротьби з корупцією. До складу об’єднання входять 14 народних депутатів, які представляють всі 5 фракцій коаліції. Співголовами об’єднання від фракцій є Степан Барна, Геннадій Кривошея, Руслан Сидорович, Денис Силантьєв та Вадим Івченко. Головними завданнями МДО є контроль за діяльністю органів влади всіх рівнів, боротьба з корупцією, підвищення ефективності держаного управління та створення прозорих умов для розвитку підприємництва в Україні. «Депутатський контроль» відкритий до співпраці з громадськістю, медіа та представниками місцевого самоврядування. Прес-служба: (095) 794-14-74, Інна Битюк.

Екологи затримали браконьєрів на території природно-заповідного фонду

Арешт Камінського – помста за квартири?