Тернопільським школярам боятись нічого!

Поділитися

originalПитання безпечного перебування дітей у навчальних закладах є дуже важливим та актуальним для правоохоронців. Адже, батьки кожної дитини хочуть, аби їх малеча, знаходячись у навчальному закладі, отримувала не лише знання та вміння, а й була захищена від будь-яких злочинних проявів.
Вже понад рік безпеку у 86-ти шкільних закладах Тернопільської області гарантує Управління Державної служби охорони.
На теперішній час, випадків коли необхідна швидка та якісна допомога правоохоронців стає дедалі більше. У школах частіше за все причиною для виклику групи затримання ДСО стають не самі школярі, а сторонні особи, які опинилися на території навчального закладу.
Так і цього разу причиною тривожного спрацювання став сторонній мужчина, який будучи в стані алкогольного сп’яніння, проник на територію школи. З непевною ходою та лайливими словами мужчина намагався проникнути в приміщення навчального закладу. Розуміючи, що агресія захмелілого мужчини лякає дітей вчителі не гаючи часу натиснули на тривожну кнопку. За лічені хвилини бійці ДСО прибули на місце пригоди, припинили неправомірні дії мужчини чим відновили звичний та спокійний навчальний режим.
– На сьогоднішній день «тривожна кнопка» – один із найефективніших засобів захисту та максимально швидкого реагування правоохоронців. Встановлення даної системи дає змогу не лише забезпечити безпеку вихованців та педагогічного колективу навчального закладу, а й вберегти їх від таких хуліганських дій та уникнути кримінальних правопорушень – зазначив начальник Управління Державної служби охорони при УМВСУ в Тернопільській області Олег Іващенко.

Козівські міліціонери викрили двох злодіїв, які спокусилися на церковне майно

В ООН заявили, що 80% українців живуть за межею бідності