На Тернопільщині до двох років в’язниці засудили пocepeдникa, який за хабар обіцяв уникнути мобілізації

Поділитися

sydТаким став судовий вирок для мешканця Збаразького району. Чоловік за 34 тисячі гривень хабара обіцяв жителю Тернополя посприяти в ухиленні від мобілізації.

В ході досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний повідомив знайомому – жителю Тернополя, що має можливість допомогти йому вирішити питання, пов’язане з ухиленням від проходження військової служби за мобілізацією. Однак за послуги потрібно заплатити певну суму. За вплив на військового комісара йому потрібно дати більше 30 тисяч гривень.

Підсудний декілька разів зустрічався з жителем Тернополя. То для обговорення деталей справи, то, аби взяти чотири тисячі завдатку. Під час передачі основної суми грошей – тридцяти тисяч, зловмисника затримали правоохоронці.

Щодо посередника було відкрито кримінальне провадження зa частиною 2 cтатті 369-2 КК Укpaїни – прийняття пропозиції та отримання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Суд визнав підсудного винним в інкримінованому йому злочині та засудив до двох років позбавлення волі зі спеціальною конфіскацією незаконно отриманої вигоди.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

В ходе пожара на нефтебазе под Киевом взорвались наземные резервуары

Cпівробітницю податкової спіймали на хабарі у 20 тисяч гривень