Співробітники СБУ вилучили комплектуючі для російських радіолокаційних станцій

Поділитися

2Співробітниками групи УСБУ в Тернопільській області, що дислокується у зоні проведення антитерористичної операції, перекрито контрабандний канал постачання до Росії товарів військового призначення. Зловмисники вивозили спецкомплектуючі українського виробництва через тимчасово окуповану терористами територію т.зв. «ЛНР».
Організатором каналу виявився 43-річний мешканець Луганської області, який отримував замовлення та забезпечував постачання товарів військового призначення. На територію терористичної організації «ЛНР» продукцію доставляли кур’єри.
На тимчасово окупованій території організатор приймав товар та безперешкодно доставляв його замовникам у Російську Федерацію через неконтрольовану ділянку державного кордону України.
У рамках спецоперації правоохоронці затримали трьох кур’єрів поблизу лінії розмежування. Співробітники СБУ вилучили в них комплектуючі для російських радіолокаційних станцій.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.
Служба безпеки України встановила підприємство, з якого надсилалися товари військового призначення та блокувала будь-яку можливість постачання.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії з встановлення всіх осіб, причетних до постачання продукції.
Нагадаємо, що військово-технічне співробітництво з Росією з серпня минулого року припинено згідно з Указом Президента України та Рішенням Ради національної безпеки і оборони України.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

3 1

У Тернополі відбувся пікет

Бійцям аеророзвідки ДУК потрібна допомога