Стрілянина і переслідування в центрі Києва

Поділитися

Читаємо в Антона Геращенка: “В целях самозащиты и безопасности окружающих сотрудники милиции были вынуждены открыть огонь по колесам авто, и разбить окна в машине для задержания подозреваемых.” І сміялись усією редакцією. Адже кадри, які нам вдалося відзняти, свідчать: ніякої “самозащіти” не відбувалося. Вони просто повибивали всі вікна в машині прикладами, в салоні сиділи перелякані молоді чоловіки (двоє чи троє). Ніхто не чинив опіру, але вони почали тікати. І мылыцыонери постріляли навіть не по колесах, а в асфальт біля машини. Ми познімали гільзи, там були й сліди в асфальті. Але за 5 хвилин поливальна машина змила все на асфальті.
Я хотів подискутувати про це в пості Антона Геращенка, однак після першої спроби він закрив мені можливість коментувати.

Bohdan Kutiepov

***

10 червня 2015 року. Київ. Вулиця Суворова на виїзді до площі Слави. Крики й біганина людей у камуфляжі балаклавах і бронежилетах з написами “Міліція”. Вигуки гучнішають і вікна сірого “Рено” вибивають прикладами автоматів. У салоні перелякані обличчя молодих чоловіків. Автомобіль оточує близько 10 людей: “Виходьте!” Раптом авто поступово рушає з місця, об’їжджає кілька машин на світлофорі і тікає. Вслід силовики стріляють одиночними пострілами по асфальту біля машини, кілька куль прошиває салон в задній частині… Озброєні люди сідають по машинах і женуться за втікачами.

Стрілянина сталася просто під вікнами редакції Громадського, тому одразу кільком журналістам вдалося зняти відео інциденту з різних ракурсів. Христина Бондаренко, Микита Мєкєнзін і Наталя Соколенко фіксували все згори, а Василь Тонконог і Богдан Кутєпов опинились просто в епіцентрі подій.

Наш герой – кременчанин Валентин Примак повернувся з реабілітації у Грузії

У Кременці кілька днів горить сміттєзвалище (фото, відео)