Нардепа Побера впіймали на кнопкодавстві (відео)

Поділитися

На що тільки не йдуть депутати, аби приховати фальсифікації. Ми пам’ятаємо, як регіонали прикривали кнопкодавство газетами та своїми ж колегами.

Але вчинок Ігоря Побера з БПП більш цинічний. Своє неодноразове кнопкодавство він намагався приховати за українським прапором.

Сталося це у четвер 2 липня. Таким чином Побер фальсифікував голосування за свого колегу Сергія Алєксєєва. Це встановили журналісти та депутати з БПП.

От тільки публічна реакція депутатів БПП на ганебний вчинок Побера відсутня. Та й як вони можуть пояснити, що спокійно спостерігали за фальсифікаціями свого соратника? Чи не вперше?

У історії з Побером є 2 моменти.

Перший. Фальсифікації відбувалися під самим носом головного правоохоронця країни. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков цілий день провів у Раді, чекаючи на ухвалення закону про поліцію. І хоча порушення Основного Закону відбувалося у 2-3 метрів від нього, реакції на протиправні дії так само не було.

Якщо ж “гололовний міліціонер” нічого не робить аби запобігти фальсифікаціям, які відбуваються на його очах, то як він може боротися з фальсифікаціями на виборах? У такому випадку кажуть, що відсутня політична воля. Як мінімум. Бо у ставлення Авакова до парламентських фальсифікацій можна побачити і свідоме покриття правопорушників.

А як би було красиво, якби міністр викликав оперативну групу, вони провели слідчі дії на місці, вилучили речовий доказ – картку, якою користується не власник, провели опитування правопорушника та свідків. Це було б навіть крутіше, ніж затримувати чиновників на засіданні уряду. Не сталося…

Другий момент – це сам Побер.

У попередньому скликанні парламенту він був одним із тих опозиціонерів, які блокували роботу Ради “проти кнопкодавства”. Пам’ятаєте ту багатоденну облогу президії? Соратники Кличка навіть ночували у сесійній залі. За благоє дєло.

0daf9-250648055410073794697601283007630nПобер: голосуємо особисто!

 

Побер: кнопкодавам ні!

Побер: кнопкодави – геть із Ради!

Ось настав час виконувати свої полум’яні гасла. І гаслом БПП має стати “Побер геть із Ради!”. Не менше.

Бо сьогодні депутат-фальсифікатор зрадив своєму одному напису з власної футболки, а завтра може зрадити іншому.

Побер: Україна – це Європа!

 

У четвер відзначився не лише Побер. Знову на фальсифікації спіймана фракція Народний фронт. І знову у цьому фігурує прізвище Іванчука.

Цей депутат був відсутній у залі, але дивним чином “голосував”.

За сигналом журналістів депутат Сергій Лещенко виявив, де саме “голосувала картка” Іванчука, і хто з колег Іванчука знаходився поруч. Але вимагати від цієї фракції покарання кнопкодавів марно. Бо в них це чи не головна фішка парламентської діяльності.

Ну і зовсім вже на завершення. Цікаво голосування за які закони були сфальсифіковані? Тримайте: закон про поліцію та внесення змін до закону про прокуратуру. Хтось наважиться їх оскаржити? Чи парламентарі продовжать стару пісню про винахід чергової системи “Рада” для боротьби з кнопокдавством?

Олексій Братущак журналіст

blogs.pravda.com.ua

Наши снайперы “проредили” танкистов России и убрали начальника штаба российского морского спецназа

Народна зрада у Кременці