Тернопільські волонтери організували мистецький похід зоною АТО

Поділитися

IMG_6004Волонтери Тернопільської області підготували для українських воїнів в зоні проведення антитерористичної операції мистецький сюрприз – у свою чергову поїздку до найгарячіших районів Донбасу тернополяни відправились разом з артистичним десантом.

У музичному поході зоною АТО взяли участь творчий колектив Дрогобицького державного музичного училища ім. В. Барвінського «Барви Карпат» під керівництвом заслуженого артиста України Андрія Максимова, автор та виконавець з Могилів-Подільського Іван Гаврищук, та, власне, організатор туру, співачка і волонтер з Борщева Любов Чернецька.

На Артемівському напрямку митецька група упродовж кількох днів дала понад десяток концертних виступів для військовослужбовців, які боронять країну від розповзання озброєних Росією бандформувань чи знаходяться на лікуванні у місцевих медичних закладах.

У виконанні музик буковинські мотиви, гуцульські, бойківські і лемківські пісні, авторські та сучасні популярні композиції неодмінно знаходили позитивні та радісні відгуки в серцях воїнів. І вже за кілька хвилин від початку концерту українські хлопці – і юнаки, і дідусі – полишивши в стороні загартовану війною суворість характерів, підспівували артистам та пускались з ними в танок.

Часто запланований час концертів музиканти вимушені були продовжувати чи не удвічі, щоб під шквал оплесків одну за одною виконати улюблені пісні воїнів. Серед захисників Вітчизни також знайшлось чимало артистів, які своїми пісенними чи музичними виступами гармонічно доповнювали концертну програму гостей.

– Усі ми були приємно вражені теплою та щиро реакцією військової аудиторії на наші виступи, – поділилась враженнями організатор туру Любов Чернецька. – Хлопці відверто зізнавались, що потребують сьогодні саме таких, музично-артистичних візитів з мирної частини України. І пообіцяли, що стоятимуть до останнього, лиш би вберегти від ворожої навали  такий неповторний, багатий на таланти рідний край.

Вона також запевнила, що волонтерський рух і надалі докладатиме усіх зусиль, щоб допомогти нашим воїнам на Донбасі, як в питаннях матеріального забезпечення, так і щодо духовної підтримки бойового настрою захисників України.

Прес-офіцер сектору

Володимир Віват.

Фото автора.

IMG_6452 IMG_6416 IMG_6386 IMG_6353 IMG_6340 IMG_6286 IMG_6263 IMG_6254 IMG_6234 IMG_6213 IMG_6176 IMG_6168 IMG_6101 IMG_6092 IMG_6080 IMG_6067 IMG_6047 IMG_6036 IMG_6028 IMG_6011 IMG_5967 IMG_5930 IMG_5911 IMG_5890 IMG_5819

Нагородження волонтерів «Схід та Захід єдині» перед лавами правоохоронців з батальйону «Тернопіль»

Чоловік хворий на ДЦП отримав запрошення до військкомату в Козові