У Москві паніка: євро сьогодні досяг 81 рубля, долар – 71 рубля

Поділитися

148705Торги на Нью-Йоркській біржі відкрилися різким падінням індексу Dow Jones.

Як повідомляє Німецька хвиля з посиланням на dpa, невдовзі після відкриття торгів 24 серпня американський індекс Dow Jones впав на тисячу пунктів.

Одразу після відкриття торгів індекс знизився на понад 6% і досяг найнижчого рівня за останні півтора роки. Утім, трохи згодом Dow Jones скоротив своє падіння до 1,92% (16 144 пункти).

При цьому індекс S&P впав на 2,21% індекс акцій технологічних компаній Nasdaq – на 2,30%. При цьому на початку торгів Nasdaq опустився на майже 10%.

Падіння на Уолл-стріт негативно вплинуло на ситуацію на Франкфуртській біржі: провідний німецький біржовий індекс Dax “просів” ще більше і станом на другу половину дня 24 серпня опустився на понад 7%.

Причиною біржових потрясінь стало занепокоєння щодо китайської кон’юнктури. Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Reuters, в результаті обвалу фондових ринків в Китаї, європейські фондові ринки втратили понад 400 мільярдів доларів.

Водночас на показники американських біржових індексів вплинуло подальше зниження цін на нафту.

Зокрема, 24 серпня барель нафти сорту WTI коштував менше 40 доларів, а барель Brent – 44 долари. Таким чином ціни на нафту сягнули найнижчого рівня за останні 6,5 років.

“На тлі чергового чутливого ослаблення рубля невизначеність панує в московських обмінних пунктах. Курс євро сьогодні досяг 81 рубля, долара – 71 рубля”, – зазначає “Радіо Свобода”.

Біля пунктів обміну валют в російській столиці Москві утворилися довгі черги.

За даними радіостанції «Говорит Москва», зараз великі черги біля багатьох пунктів на Тверській вулиці Москви.

«Біля «Білоруської» практично немає черг, але написано, що валюти у продажу немає. Але купують з радістю. По Тверській, від Тріумфальної площі до мерії Москви, є багато комерційних банків, на вулиці люди стоять від п’яти до десяти осіб» – розповів один із клієнтів пункту обміну валют.

Сьогодні на торгах на Московській біржі, станом на 14:00, євро торгується по 81,4 рубля, за долар дають 70,8 рубля.

Російський Центробанк опустив курс рубля до долара до максимуму з 1998 року – до 70,74 рубля.

Українська правда

Вісті десятого рейду групи “Схід та Захід єдині”, присвяченого Дню Незалежності України

Чому у Тернополі на День Незалежності монтували тролейбусну лінію?