Кандидати у депутати дарують мешканцям зупинки, дитячі майданчики та книжки

Поділитися

Ternopil_18.10.2015_Shvajka_MajdanТернопільські кандидати у депутати здобувають прихильність потенційних виборців не лише розповсюдженням агітаційних матеріалів. Так, за підтримки кандидата в депутати міської ради від місцевої організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Віталія Мариновського було побудовано зупинку, відремонтовано дитячий майданчик та облаштовано дошки оголошень у під’їздах. Кандидат Володимир Швайка («ГР«Народний контроль») встановив нові дитячі майданчики, а Петро Жук («ГР«Народний контроль») передав книжки для шкільної бібліотеки.

Як повідомив довготерміновий спостерігач ОПОРИ, 17 жовтня по вул. Новий світ за підтримки кандидата у депутати до Тернопільської міської ради по ТВО №17, Віталія Мариновського («Блок Петра Порошенка «Солідарність») було відкрито нову «зупинку-бібліотеку» громадського транспорту. Варто зазначити, що оголошення про цю подію містило відомості про кандидата (куди балотується, у списку якої партії, номер територіального виборчого округу), але не було зазначено жодної інформації про замовника, установу, що здійснила друк, тираж та осіб які відповідальні за випуск, що суперечить ч.2 ст.56 ЗУ «Про місцеві вибори». Цього ж дня за ініціативи пана Мариновського проводилось опитування мешканців цього мікрорайону, щодо проблем які ще не вирішенні у їхніх дворах.

Ternopil_18.10.2015_Lavky_Piso4Також за підтримки Віталія Мариновського, було встановлено нові дошки для оголошень при вході у під’їзди, відремонтовано та пофарбовано лавки та дитяча пісочниця.

За інформацією із  сторінки «Народний контроль Тернопіль» у соціальній мережі Фейсбук, Володимир Швайка кандидат у депутати до Тернопільської міської ради від політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» (ТВО №26), встановив дитячий ігровий комплекс у одному із дворів на вул. Корольова. Як зазначено у повідомленні – це вже четвертий майданчик обладнаний за сприяння цього кандидата.

Фото з соціальної мережі Фейсбук

Ternopil_18.10.2015_Knyjky_dlya_BibliotekyНа цій же інтернет-сторінці викладено інформацію про передачу книжок у Залісецьку шкільну бібліотеку Збаразького району Тернопільської області. Як зазначено у повідомленні, організували даний подарунок активісти «Народного контролю», долучились – студенти-журналісти Тернопільського національного педагогічного університету, а 16 жовтня вони разом із кандидатом у депутати до Тернопільської обласної та Збаразької районної рад, Петром Жуком («Громадський рух «Народний контроль») передали книжки шкільній бібліотеці. Судячи із фото разом із літературою читачі отримали також агітаційні листівки.

Ternopil_18.10.2015_TablychkaФото з соціальної мережі Фейсбук

У таких діях кандидатів Громадянська мережа ОПОРА вбачає ознаки непрямого підкупу виборців. Оскільки відповідно до ч.4 ст.60 ЗУ «Про місцеві вибори» «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг. Забороняється укладення з виборцями за рахунок коштів виборчого фонду оплатних договорів на проведення передвиборної агітації».

З повагою та надією на подальшу співпрацю,

координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА

в Тернопільській області

Ігор Процик тел.0634546661

прес-секретар Ольга Галушка, тел. 0932380812

e-mail: ternopil@opora.org.ua

В Тернополі відбулась прес-конференція про проект “Дух нашої давнини”

ІМІ закликає журналістів промоніторити виборчі фонди місцевих кандидатів у депутати