“Народний контроль” вимагає від козівських комунальників завершити роботи

Поділитися

Мешканці Козови на Тернопільщині звернулися до «Народного контролю» зі скаргою на бездіяльність місцевих комунальників. Люди розповіли: ще чотири місяці на вул. Грушевського у центрі Козови розрили дорогу. Траншеї на півкілометра і досі не засипали.

Через розриті труби на вулиці люди постійно потерпають від перебоїв у подачі води. Окрім того, місцеві школярі змушені ходити на навчання між ямами та ровами.

Місцевий мешканець Анатолій наголосив: реконструкція водогону триває вже чотири місяці, але:

«Зверніть увагу, на вулиці нема жодного працівника!», – обурився чоловік.

Після кількагодинного пошуку журналісти таки знайшли одного працівника. Він визнав: із роботою не поспішають. Мовляв, «працюємо, коли посилають».

Голова Козівської районної організації «Громадського руху «Народний контроль» Алла Улішак разом із журналістами вимагала пояснення такої бездіяльності в селищній раді і безпосередньо у комунальному підприємстві, що проводить ремонтні роботи.

Секретар Козівської селищної ради Ігор Скобляк пояснив активістам, що «системі водогону понад 50 років. Трубопровід – чавунний, що є причиною проривів». Водночас чиновник запевнив, що селищна рада зацікавлена, щоб водогін збудувала якомога швидше.

У комунальному підприємстві стверджують, що роботи затягнулись через те, що замінюють не лише центральний водопровід, як закладено в проекті, а й переключення до кожного будинку. Обіцяють завершити роботи до кінця жовтня.

Після втручання «Народного контролю» інтенсивність робіт справді зросла.

Алла Улішак відзначила: «Виїзд журналістів та активістів «Народного контролю» уже дав результат: група комунгоспу запрацювала! Тепер мешканці Козови мають більше шансів на швидке вирішення проблеми.
Козівська районна організація «Громадського руху «Народний контроль» триматимуть на контролі цей процес».

Кліп про депутатів та виборців зробили “Брати Гадюкіни” (відео)

“Самопоміч” і “Свобода” у Тернополі розпочали війну компроматів