Рекламна соціологія в тернопільських газетах не відповідає дійсності

Поділитися

brexnaОприлюднена реклама на перших шпальтах всіх обласних видань щодо неймовірної соціології – не відповідає дійсності. Про це говорять нині у Тернополі чи не всі соціологи, політики та звичайні громадяни. Для науковців вибірка у 460 осіб у 220 тисячному Тернополі – просто смішна. У тернопільських політиків в штабах є дані справді поважних соціологічних компаній. Так от, за цими даними, і Сергій Надал, і Тарас Пастух, і Михайло Ратушняк, і Петро Ландяк, і Володимир Бліхар – розташовані поруч у межах статистичної похибки.

40% тернополян категорично не бажають йти на вибори.

50% краян не визначились досі.

Тому у 10% тернополян симпатії щодо політиків поділені вкрай умовно і перевага у 1% чи 2% є несуттєвою. Зараз триває боротьба за тих, хто не визначився. Команда діючого мера хоче схилити на свою користь тих осіб, які люблять голосувати за переможця. Саме на них розрахована дуже дороговартісна інформаційна маніпуляція з 56% підтримки Надала. Якби мер дійсно мав такий рівень довіри, то жоден політик не конкурував з ним і не витрачав на даремно такі шалені кошти.

Звичайне інтернет-опитання у тернопільській інтернет-газеті “Про все” показує, що  однопроцентні рейтинги Ландяка, Ратушняка – штучно занижені придворним соціологом Надала.

Із 930 респондентів, які взяли участь у нашому опитуванні, 11% підтримують Тараса Пастуха, 8% – Михайла Ратушняка і 7% – Петра Ландяка. І лише новий політик для Тернополя із новою політичною силою “Народний контроль” – Володимир Бліхар – не просто склав достойну конкуренцію поки що діючому меру Надалу, але й випереджає у симпатіях.

Саме Бліхаря – Надал побоюється найбільше у другому турі, оскільки лідер “Народного контролю” для нього недосяжний. Найбільш зручний конкурент Надалу у другому турі – Тарас Пастух.

Як ми розуміємо, Ігор Вонс поки не справився із завданням успішного технічного кандидата, який мав обскубти електрольне поле “Народного контролю”.

[poll id=”198″]

У Тернополі передвиборча агітація деяких кандидатів порушує правила благоустрою міста

На велосипедистів чекають цікаві зміни у правилах дорожнього руху