У Тернополі невідомі особи розфарбували агітаційні матеріали

Поділитися

Ternopil_18.10.2015_Zipsovanyj_sitilajtУ місті Тернополі спостерігачі ОПОРИ зафіксували розфарбований плакат кандидата у депутати до міської ради від «Об’єднання Самопоміч» та сітілайт з агітацією кандидата на посаду міського голови від «Громадського руху «Народний контроль».
ОПОРА вже повідомляла про пошкодження передвиборчої агітації в Тернопільській області, цього разу зловмисники зіпсували агітаційні матеріали в самому місті.
Так, до прикладу, 18 жовтня, на вул. За Рудкою, довготерміновий спостерігач зафіксував переносний дерев’яний щит з агітацією Степана Сіткара, кандидата у депутати до Тернопільської міської ради від «Об’єднання Самопоміч», на якому портрет кандидата був розфарбований синьою фарбою.
16 жовтня, було помічено, що зловмисники розфарбували сітілайт кандидата на посаду мера Тернополя від політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Володимира Бліхара. Ternopil_18.10.2015_Sintilat2Невідомі особи, також синьою фарбою, нанесли малюнок на скло сітілайта, друкований агітаційний матеріал не постраждав. Довготерміновий спостерігач, цього ж дня, зафіксував це порушення та зателефонував до правоохоронних органів, але через деякий час на місце події приїхали невідомі нам люди і очистили скло сітілайту. Коли прибула міліція, то все було вже приведено до ладу, тому спостерігач продемонстрував полісменам фото та написав пояснення.
Ternopil_18.10.2015_Zipsovanyi_bordДекілька днів раніше ми також зафіксували розміщення наліпки на сітілайті з агітацією діючого мера та кандидата на цю посаду Сергія Надала (ВО «Свобода»). На склі, відповідно до тексту агітації, було приклеєне слово «злодія».
Оскільки ч.13 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори» зазначає, що перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборної агітації тягне за собою відповідальність, встановлену законами України, то ОПОРА додає, що відповідно до ч. 1-3 ст. 157 Кримінального Кодексу України за перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу із знищенням чи пошкодженням майна караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

За коментарями звертайтеся:
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Тернопільській області
Ігор Процик тел. 0634546661
прес-секретар Ольга Галушка тел. 0932380812
e-mail: ternopil@opora.org.ua

Тернополяни з вулиць Валової і Січинського вже молять про допомогу

Отдых в Буковеле. От яркого экстрима до тихого семейного досуга