Нардеп Олег Барна лобіює побудову гідроелектростанцій на Дністрі

Поділитися

10270435_1068492783201970_7384102020270323559_nСкандальна тема побудови гідроелектростанцій на Дністрі на Тернопільщині, проти якої виступили екологи, прогресивна громадська та місцеві мешканці, віднайшла першоджерело. Виявляється, скандальний нардеп Олег Барна з Чортківщини прихильних побудови ГЕС. Зрозуміло, що депутат фінансово не спроможний це будувати, а, отже, під брендом патріотизму, можливо, лобіює чиїсь бізнес-інтереси.

Ось як Олег Барна виступав 24 грудня, на 45 пленарному засіданні Верховної ради України о 11 годині: “Доброго дня! Шановні депутати, після Чорнобильської катастрофи ми всі стали свідками того, що енергетика, яка прив’язана до ядерної, до атома, є дуже і дуже небезпечна, особливо за наслідками. Більше того, наслідки після використання атомної електростанції будуть дуже лягати фінансовим тягарем на нашу країну і не на десятиліття, а на сотні і тисяч років.

Тому основну увагу в нашій державі слід консолідувати на розвитку альтернативної енергетики, відновлювальної енергетики, екологічно чистої енергетики. Це енергетика вітру, світла, енергетика річок, припливів і відпливів. Це дасть в першу чергу нам забезпечити екологічне чисте майбутнє для нашої країни, що дуже і дуже потребує наша земля.

barna2Другий момент. Гідроенергетика, енергія зокрема малих річок, є найбільш рентабельною,найменш затратною, і електрика є ця найдешевша, зокрема і по кінцевому результату. Але основне із всіх цих моментів полягає в тому, що ми будемо здійснювати заміну традиційної енергетики, тобто заміну теплових електростанцій, які використовуємо паливо. Зокрема будемо зменшувати енергетичну залежність від Росії. Так само і ядерним паливом, яке теж закуповуємо за кордоном.

Тому, з другої сторони, це є як енергетична, зменшення енергетичної залежності від Росії, екологія і в тому числі економія бюджету. Тому я прошу вас всіх підтримати цей законопроект і відповідно всім миром починати розбудову, відновлення гідроенергетики, зокрема на каскадах малих річок. Дякую.”

***

10 грудня 2015 року відбулось чергове засідання науково-технічної ради НПП “Дністровський каньйон”.
На засіданні були присутні представники Парку, Департаменту екології Тернопільської ОДА, Інституту екології Карпат НАН України, Тернопільського педагогічного університету, ВП НУБіП України “Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого”, Чернівецького національного університету.
Члени ради обговорили низку важливих питань, зокрема: проект організації території; погодження проектної документації для ПП “Трітон”; підведення підсумків роботи та погодження планів на наступний рік; затвердження переліку та розцінок платних послуг.
Найбільш хвилюючим питанням стала інформація директора департаменту екології Тернопільської ОДА Сінгалевича О.В. про те, що 9 грудня відбулась робоча нарада щодо проекту будівництва верхньодністровського каскаду ГЕС. Учасники ради висловили занепокоєння можливістю таких забудов, оскільки це нанесе неоціненних збитків природним комплексам національного природного парку.

***

23 грудня Громадська рада Департаменту інфраструктури, транспорту та туризму прийняла рішення про негативну оцінку планування будівництва ГЕС на Дністрі і звернулась з відповідним зверненням до керівництва області.
член Громадської ради В. Старичков

Рішення
Громадської ради при Департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та
туризму Тернопільської обласної державної адміністрації
щодо «перспектив будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС на Дністрі»
Із офіційних державних засобів масового розголосу (публікація із назвою«На Дністрібуде каскад ГЕС» у газеті Тернопільської обласної ради та Тернопільської ОДА«Свобода» від 11.12.2015 р., повідомлення прес-служби Тернопільської ОДА від 11.12.2015 р.,«Розглядається питання  будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС» (http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail
/108074. htm) членам Громадської ради при Департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризмуТернопільської ОДА (далі–Громадська рада) стало відомо про «перспективу будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС на Дністрі». З даного питання Громадська ра
да вважає за необхідне оприлюдни ти власну позицію, яка загалом полягає у наголосі на необхідності ретельного дотримання прав громадян, положень Конституції, законів України та міжнародних правових норм органами державної влади при прийнятті ними рішень з питань проектування та будівництва екологічно -небезпечних об’єктів.
Зокрема щодо перспектив будівництва каскаду ГЕС на Дністрі у межах Тернопільської
області вважаємо за необхідне звернути увагу на наступне:
1.Землі природної долини Дністра у межах Тернопільської області згідно Указу Президента України від 3 лютого 2010 року включені до національного природного парку (НПП) «Дністровський каньйон». Як відомо, протягом 2013-2015 років державніоргани на виконання цього указу повинні розробитипроект розширення території НПП.
На території НПП забороняється будь-яка діяльність, яка призводить або можепризвести
до погіршення стану навколишнього природного середовища та зниження рекреаційної цінності території.
2.
Згідно національного законодавства усі без виключення ГЕС вважаються екологічно небезпечними об’єктами, стосовно яких обов’язковим є проведення державної екологічної експертизи та передбачено участь громадськості у прийнятті органами влади відповідних рішень.
3.
Згідно п. 4 ст. 6 Конвенції ЄЕК ООН про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля, кожна із сторін цієї Конвенції «забезпечує участь громадськості вже на ранньому етапі, коли відкриті всі можливості для розгляду різних варіантів, і коли участь громадськості може бути найбільш ефективною».
4.
Басейн ріки Дністер має транскордонний характер.Будівництво каскаду з 6 ГЕС на Дністрі здійснюватиме суттєвий транскордонний вплив, отже вимагатиме виконання оцінки впливу на
довкілля у транскордонному контексті на підставах і в порядку, передбаченому положеннями Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті
(Конвенції Еспо).
5.
Поки що плани будівництва каскаду з шести ГЕС на Дністрі не затверджені жодним нормативно-правовим актом України, включаючи «Енергетичну стратегію України на період до 2030 р.», на яку безпідставно посилаються ініціатори цього проекту в згаданих публікаціях ЗМІ.
  6.
Натомість однією з пріоритетних операційних цілей проекту«Стратегії розвитку Тернопільської  області на період до 2020 року»є стимулювання розвитку туристичної індустрії області, для чого є усі природні та історичні передумови, зокрема на Подністров’ї.
Мешканці Тернопільщини пишаються тим, що на її території знаходиться одне з семи «Природних чудес України» -Дністровський каньйон.
Давно на часійого промоція у напрямку широкого міжнародного визнання –як об’єкта
світової спадщини ЮНЕСКО. Тернопільщина відома в Україні завдяки перспективним
туристичним брендам і одним з найвідоміших серед них є активний туризм та рекреація на  Дністровському каньйоні.
Члени Громадської ради вважають, що плани будівництва «Верхньодністровського каскаду ГЕС»
ставлять під загрозу першооснову для подальшого розвитку туризму та рекреації на Подністров’ї
–збереження Дністра у природному стані.
Громадська рада звертається до керівництва Тернопільської ОДА та до Тернопільської обласної ради з пропозицією не погоджувати жодних планів будівництва ГЕС на Дністрі.
Громадська рада при Департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму звертається також до Громадської ради при ОДА з пропозицією розглянути питання про «перспективу будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС на Дністрі» та прийняти з нього мотивоване
рішення.
Прийнято на засіданні
Громадської ради при Департаменті розвитку
інфраструктури, транспорту та туризму Терноп
ільської
ОДА
23 грудня 2015 ро

***

12366292_1211759495517742_6711542080840255441_nНам не потрібно розповідати про “райдужні перспективи” на Дністрі від створення ГЕС!
Буде тільки тотальне замулення, багнюка і сморід!

Ось моє фото з устя Збруча(територія початку Дністровського водосховища), де цього року, столітня аномальна засуха відкрила гектари багнюки і кілометри смороду, від гниючих річкових мідій!

Такі, ось, перспективи мають береги Верхнього Дністра, якщо створять ГЕС!

Андрій Романчук

***

barna3

Пост від Бориса Гори –
“Грошовиті ділки подивилися карту і думають заробити ще побільше, нахерячити ГЕСів, шось затопити, шось осушити: їм пофік річка, береги, природа і люди. Щодо недоцільності економічної і шкоди екологічної кажуть спеціалісти-профі по цих питаннях. Я не той профі і розумію грошове зацікавлення тих уродів, але в Тернополі є свої яничари, офіційні – Барна-Крисак, і приховані. Правда рано, чи пізно буде відома, а вам же ж тут жити, або ПОГАНО ЖИТИ! На початку січня планую в Тернопіль.”

***

А ось як розглядали  питання підтримки гідроелектростанцій у Верховній Раді:

Гройсман: Міністр енергетики Демчишин, доповідайте.

10:54:54

ДЕМЧИШИН В.В.

Шановний Володимир Борисович, шановні народні депутати, пропоную сьогодні вам розглянути зміни до державного бюджету на 2015 рік в частині гарантування боргу “Укргідроенерго” під реабілітацією гідроелектростанцій.

Гідростанції на даний момент виробляють десь приблизно 10… трошки менше ніж 10 відсотків електричної енергії в Україні. Це досить дешева і відносно чиста електрична енергія, яку використовуємо для закриття піків, пікових навантажень в енергосистемі. Більшість станцій була побудована в середині минулого століття. Тому на даний момент вже відпрацювали свій нормативний строк експлуатації і вимагають реабілітації і модернізації.

Із Європейським банком реконструкцій та розвитку та також із Європейським інвестиційним банком було досягнуто домовленостей про виділення досить суттєвих об’ємів кредитів.

Це 200 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку, а також 200 мільйонів від Банку реконструкцій та розвитку. Ці кошти в додаток до власних коштів до “Укргідроенерго” будуть використані на модернізацію декількох гідростанцій. Це Київська, це Канівська, це Дніпродзержинська, “Дніпро-1”, “Дніпро-2”, тобто, по суті, майже весь каскад, дніпровський каскад гідростанцій.

Кошти були виділені в 2011 році – 200 мільйонів. На даний момент є необхідність змінити умови кредитування, продовжити строк кредитування на об’єм 180 мільйонів євро до 2021 року, збільшити період вибірки, збільшити пільговий період і також збільшити період повернення – до 2031 року Це в першу чергу вигідно для “Укргідро” і також для Мінфіну, тому що ці кошти будуть видані на “Укргідро”, який буде обслуговуватись з власних ресурсів, а не з ресурсів…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Будь ласка, Андрій Гордєєв, голова підкомітету Комітету з питань бюджету.

 

10:57:26

ГОРДЄЄВ А.А.

Шановний Володимире Борисовичу, шановні народні депутати! Мова йде про технічну операцію щодо перекидування з державного боргу напряму на гарантований державний борг цієї кредитної операції. На Комітеті з питань бюджету ми розглядали це питання і прийшли до наступного висновку.

Рекомендувати Верховній Раді законопроект 3564 прийняти за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій до розділу І законопроекту, викладених у листі висновків комітету. Відповідно Комітету з питань бюджету разом з Головним юридичним управлінням при оформленні відповідного закону у разі прийняття законопроекту належить внести до нього необхідні редакційні та техніко-юридичні уточнення, що пов’язані із зазначеним рішенням комітету.

Прошу підтримати рішення комітету. Дякую за увагу.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Будь ласка, запишіться два – “за”, два “проти”.

Будь ласка, Олексій Рябчин, “Батьківщина”.

 

10:58:48

РЯБЧИН О.М.

Олексій Рябчин, “Батьківщина”, Донеччина. Шановний головуючий, шановні народні депутати, фракція “Батьківщина” буде підтримувати даний законопроект, як і всі законопроекти, пов’язані із розвитком відновлювальних джерел енергії та такими, які зроблять Україну енергонезалежною. Але в мене є запитання таке. Чому за кредитною угодою у 2015 році за поточною планувалися залучити 500 мільйонів гривень до розвитку відновлювальних джерел енергії, але, відповідно за даних казначейства, за 9 місяців залишено лише 7,7 мільйонів, що є півтора відсотка річного плану.

Аналогічна ситуація і в попередні роки. У 2014 році планувалося залучити 200 мільйонів гривень, а залишено лише 16 відсотків. Таким чином ми розвиваємо, відновлюємо енергетику, таким чином ми боремося за енергетичну незалежність. І саме розвиток відновлювальної енергетики, зменшення споживання енергії це є боротьба з агресором, це є адекватні заходи, а не ті законопроекти, які ми прийняли тільки-но що. Уряд декларує, що вони диверсифікували засоби енергії, але ми не зробили нічого для того, щоб зменшити її споживання. Тільки лише за рахунок того, що в нас промисловість впала і уряд декларує це як дуже велике досягнення.

І в цьому залі ще не лунали речі, пов’язані з підписаною паризькою угодою, яка була підписана минулого місяця, і це дійсно змінить взагалі світопорядок у міжнародні економічні відносини. Слова “декарбонізація”, слова “низьковуглецевий розвиток”, “розвиток циркулярної економіки” не звучить в цьому залі і не звучить в цьому уряді. Саме цим ми повинні займатися, а не тільки профанацією розвитку відновлювальних джерел енергії.

Фракція “Батьківщина” буде голосувати за це і пропонуємо уряд більш дбало ставитися до споживання енергії в Україні. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, Олег Барна.

 

11:01:12

БАРНА О.С.

Доброго дня! Шановні депутати, після Чорнобильської катастрофи ми всі стали свідками того, що енергетика, яка прив’язана до ядерної, до атома, є дуже і дуже небезпечна, особливо за наслідками. Більше того, наслідки після використання атомної електростанції будуть дуже лягати фінансовим тягарем на нашу країну і не на десятиліття, а на сотні і тисяч років.

Тому основну увагу в нашій державі слід консолідувати на розвитку альтернативної енергетики, відновлювальної енергетики, екологічно чистої енергетики. Це енергетика вітру, світла, енергетика річок, припливів і відпливів. Це дасть в першу чергу нам забезпечити екологічне чисте майбутнє для нашої країни, що дуже і дуже потребує наша земля.

Другий момент. Гідроенергетика, енергія зокрема малих річок, є найбільш рентабельною,найменш затратною, і електрика є ця найдешевша, зокрема і по кінцевому результату. Але основне із всіх цих моментів полягає в тому, що ми будемо здійснювати заміну традиційної енергетики, тобто заміну теплових електростанцій, які використовуємо паливо. Зокрема будемо зменшувати енергетичну залежність від Росії. Так само і ядерним паливом, яке теж закуповуємо за кордоном.

Тому, з другої сторони, це є як енергетична, зменшення енергетичної залежності від Росії, екологія і в тому числі економія бюджету. Тому я прошу вас всіх підтримати цей законопроект і відповідно всім миром починати розбудову, відновлення гідроенергетики, зокрема на каскадах малих річок. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, Леонід Ємець.

 

11:03:18

ЄМЕЦЬ Л.О.

Дякую. Шановні колеги! Леонід Ємець, фракція “Народний фронт”, перший заступник Комітету з питань правосуддя та правової політики.

По-перше, наша фракція однозначно і одностайно підтримує даний законопроект як необхідний для української держави.

По-друге, є ще один законопроект, який є надзвичайно і надважливо прийняти саме сьогодні. Насправді, мова іде про питання життя і смерті для наших патріотів, мова йде про законопроект 3328, за яким ми маємо приписати суддів, які є патріотами, які поїхали з окупованих терористами територій на Україну і були прикріплені до українських судів, згідно Закону про справедливий суд, сьогодні не мають можливості виживати, не мають можливості існувати, тому що Законом про справедливий суд їх було прикріплено на 6 місяців. Шість місяців закінчилися у вересні і сьогодні ці люди знаходяться в підвішеному стані, оскільки закон забороняє їм отримувати інші доходи, окрім як заробітна плата за посаду судді, а посаду судді вони заробітну плату не отримують з вересня. Ми не маємо права іти в новий рік, залишивши цих людей напризволяще, залишивши їх один на один з цією безвихідною ситуацією і заганяючи їх тим самим в порушення законів, перетворюючи цих суддів-патріотів, які сьогодні одні з небагатьох, їх 72 людини знаходяться на території України, перетворюючи їх або на жебраків, або на злочинців, тому що закон і законодавчий орган не здатний до нового року вирішити їх питання.

Пане Голово, я це питання піднімаю вже не один тиждень. Я дуже прошу, бо у нас завтра можливості його проголосувати не буде, сьогодні його поставити в порядок денний, звичайно, після бюджетних законів, але дати парламенту можливість нашим патріотам-суддям віддячити і дати їм можливість жити. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, прошу виступаючих дотримуватися Регламенту, а саме, виступати з питання, яке розглядається. Дякую.

Будь ласка, Володимир Гусак, “Опозиційний блок”.

 

11:05:32

ГУСАК В.Г.

Володимир Гусак, “Опозиційний блок”.

Шановні колеги, саме обговорення цього законопроекту сьогодні свідчить про неефективну організацію роботи уряду і парламенту. Нагадаю, що сьогодні 24 грудня 2015 року. І ми розглядаємо законопроект про зміни до бюджету на 2015 рік. Минулого року вночі 29 грудня ми прийняли, парламент прийняв дуже неякісний Закон про Державний бюджет України, і протягом усього року до цього бюджету ми вносимо зміни. Мабуть, ще кілька років пройде – і ми будемо вносити зміни до бюджету на 2015 рік. І, на превеликий жаль, ми не хочемо нічому вчитися. Знову сьогодні ми збираємося приймати неякісний бюджет, тоді як не зрозуміло, чому цього року не можна було внести бюджет до парламенту вчасно і нормально над ним попрацювати.

Що стосується цього законопроекту, то знову-таки прийняття 25 грудня 2015 року змін до бюджету на 2015 рік не має жодного практичного сенсу. Тому фракція “Опозиційний блок” за цей законопроект голосувати не буде.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, хвилина, Микола Томенко.

 

11:07:09

ТОМЕНКО М.В.

Шановні колеги, я хотів би звернути увагу уряду, оскільки урядовий законопроект, друзі, в таких делікатних питаннях все-таки треба погоджувати із екологічною складовою даний документ. От пишете, що тут не містяться питання функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого, регіонального рівня, він не стосується того, він ні на що не впливає. Друзі, аби ви поїхали і подивилися, які акції протестів відбуваються під час добудови і реконструкції цих гідроелектростанцій, то ви б зрозуміли, що, на жаль, впливає воно і на місцеві громади.

Тому я просив би максимально продумати оцю екологічну складову, провести громадські слухання, пояснити, наприклад, в Каневі, що ми робимо по Канівській гідроелектростанції, щоб познімати питання з місцевої громади. І тому, Володимир Васильович, я підтримую, але із застереженням серйозної підтримки місцевих громад в реалізації цього проекту.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Абсолютно слушна пропозиція, треба підтримувати постійний зв’язок з громадою.

Шановні колеги, прошу займати свої місця. Обговорення завершено. Це проект Закону в рамках взаємодії з… між Україною та Європейським банком реконструкції і розвитку. Будь ласка, шановні колеги, прошу займати свої місця і підготуватися до голосування. 3564.

Будь ласка, народний депутат Гіршфельд. Хвилина.

Займайте свої місця, колеги.

 

11:08:48

ГІРШФЕЛЬД А.М.

Анатолий Гиршфельд, “Воля народу”. Уважаемые Владимир Борисович! Уважаемые коллеги! Я хочу сказать, что законопроект важен. Особенно с точки зрения энергетической независимости Украины. Но не менее важно, чтобы при реализации этого проекта был задействован весь машиностроительный комплекс Украины, а деньги эти не прошли транзитом, и мы не купили “Сименс”, еще что-то, еще что-то и на Украине не осталось никакой добавленной стоимости.

И возвращаясь к предыдущему законопроекту, к сожалению, вы не дали нашей группе сказать, 3704. Должна быть экономическая стратегия, по которой мы должны смотреть, как реагировать на санкции России, прежде всего с точки зрения импортозамещения российских поставок, потому что, к сожалению, многие госпредприятия сегодня продолжают поставки. И внести в процедуру государственных закупок соответствующие изменения. Тогда, действительно, эти санкции, которые мы с вами проголосовали, они будут действенными.

Прошу внести это дело в протокол и поручить профильным министерствам разработать соответствующие….

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Завершіть, будь ласка, десять секунд.

 

11:10:02

ГІРШФЕЛЬД А.М.

Я еще раз повторю. Я прошу под протокол дать поручение профильным министерствам разработать положение, додатки к этому закону 3704, где будут сделаны изменения к Закону о госзакупках, которые идут в разрезе закона 3704 в плане…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Дякую.

Я просив би тоді доручення профільним міністерствам і включити в цю роботу народного депутата Гіршфельда. Я взагалі вважаю, що одним із самих головних пріоритетів на наступний рік це якраз і є відновлення нашого економічного потенціалу. Ми маємо… Ми маємо все зробити для того, щоби створити належні умови для стимулювання внутрішнього і виробництва, і тут потрібно об’єднувати всі зусилля, в тому числі співпрацю з нашими міжнародними партнерами.

Будь ласка, Володимир Демчишин, хвилина. І переходимо до голосування. Займайте свої місця, колеги.

 

11:11:09

ДЕМЧИШИН В.В.

Шановні народні депутати! Дуже дякую за ваші запитання і рекомендації. Всі будуть враховані. І дискусії з місцевими радами стосовно покращення інфраструктури і впливу на екологію, вони проведені. І Мінекології приймав участь в погодженні цього закону.

Стосовно локальних виробників хочу сказати, що, наприклад, на Дністровській ГАЕС 80 відсотків інвестицій було зроблено, використовуючи українське обладнання. Це і “Турбоатом”, “Електротяжмаш” і інші українські підприємства. Так само реабілітація інших гідростанцій відбувається виключно за рахунок українського обладнання.

Додатково ми розглядаємо проект Канівської і Каховської гідроелектростанцій, які протягом наступних декількох років будуть будуватись. Це також українське обладнання, пріоритет на Україну. Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, шановні колеги. Я вважаю, що на початку наступної сесії у нас має виникнути комплексний план відродження національної економіки, і це є принципово важливе питання. І я думаю, що воно має об’єднати всі депутатські фракції і групи. Це має бути дуже чіткий і зрозумілий план, який має бути розроблений спільно з Кабінетом Міністрів, профільними комітетами і депутатами парламенту.

Колеги, на ваш розгляд для голосування винесено проект Закону 3564 щодо умов кредитування проекту реабілітації гідроелектростанцій. Обговорення завершено.

Є пропозиція голосувати за основу і в цілому з урахуванням пропозицій комітету. Прошу голосувати. Прошу підтримати.

Готові? Голосуємо, колеги! Голосуємо!

 

11:13:02

За-285

Закон ухвалено.

Табак для кальяна: все що потрібно знати.

Які переваги мають риштування (будівельні ліси).

На Дністрі хочуть збудувати гідроелектростанції. Фахівці проти

Заява Національного природного парку “Дністровський каньйон”