Тернопільські поліцейські розкрили вбивство жінки-таксиста зі Збаража

Поділитися

nigОперативникам Головного управління Національної поліції та розшуківцям Підволочиського відділу вдалося вийти на слід підозрюваних у скоєнні вбивства 35-річної таксистки, жительки Збаража.

Коли поліція почала працювати над розкриттям резонансного злочину, була версія, що до його скоєння причетні троє людей. Проте в ході оперативно-розшукових заходів з’ясувалося, що підозрюваних насправді двоє. Вони – жителі Підволочиська. Старший 1996 року народження, а його спільникові лише 16. Проте він уже має судимість за вчинення крадіжки.

Як розповів заступник начальника-начальник слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Казимир Попіль, того дня обоє молодих людей були в Тернополі в пошуках підзаробітку. Роботодавців не знайшли, тож вирішили розчарування запити оковитою. Що вживали алкоголь, один зі зловмисників зізнається, інший, розуміючи, що стан алкогольного сп’яніння – обставина обтяжуюча, стверджує, що, не пили. Коли надворі стемніло, вирішили добиратися до Підволочиська. Старший запевнив, що має гроші на таксі, тому на вулиці Живова почали підходити до водіїв з пропозицією відвезти їх до райцентру. Один з таксистів відмовився їхати, а 35-річна збаражчанка погодилася.

Вже на під’їзді до місця висадки жінка попросила хлопців приготувати гроші, аби розплатитися за проїзд. Як свідчать підозрювані, ціна їм виявилася завеликою – через те й почався конфлікт. Молодший зі зловмисників переконує, що був тільки свідком того, як його товариш почав наносити удари таксистці. Сам він не причетний до вбивства. Так це чи ні – правоохоронцям ще потрібно буде з’ясувати.

За словами начальника кримінальної поліції обласного управління Степана Яцуха, Знаряддям вбивства став невеликий складний ножик. Ним зловмисник наніс декілька ударів та поріз в шию.

Жінка вирвалася з машини, проте чи то перечепилася, чи від больового шоку впала на землю. Думаючи, що вбили, зловмисники кинулися втікати. Проте поранена збаражчанка знайшла сили сісти за кермо і проїхати кількасот метрів. Її помітили перехожі та викликали швидку допомогу.

Нападники, розуміючи, що вчинили злочин без свідків, були переконані – заляжуть на дно й перечекають, ніхто їх не запідозрить. Аби навіть рідні не здогадалися про їхній страшний вчинок, біля джерела помилися та затерли сліди крові на одязі. Старший навіть тимчасово змінив місце проживання – переїхав до знайомої в Теребовлянський район. Там його правоохоронці і розшукали.

Вирішується питання про обрання зловмисникам міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

dosie102.te.ua

Дві шахрайки видурили у тернополянки 53 тисячі гривень

Хутра майже на чверть мільйона гривень викрав житель Збаражчини зі звіроферми