Як колишній мер Тернополя на посаді першого заступника міністра нищить громади

Поділитися
negoda
Ось як сьогодні виглядає колишній мер Тернополя Вячеслав Негода

Про сумнозвісну адмінреформу інтернет-газета “Про все” неодноразово писала. На місцях вкрай критично сприймають нововведення влади.

На адресу інтернет-газети “Про все” надіслали словесний блуд із хвальбою дурної затії команди Порошенка. Ось її зміст: “Кожна об’єднана територіальна громада повинна мати власну стратегію розвитку, в рамках реалізації якої можна буде отримати швидкі позитивні результати.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час наради представників центральних органів виконавчої влади з головами об’єднаних територіальних громад.

За його словами, значна увага Уряду, експертів і донорських організації зараз приділяється всебічній підтримці і допомозі громадам, які об’єдналися. При цьому громади мають розуміти, що їх успіх передусім залежить від їхніх власних зусиль, в тому числі у створенні стратегій розвитку.

«Ми можемо залучати скільки завгодно грошей і експертів. Але треба розуміти, що є речі, які вам треба робити самим і вже зараз. Дуже важливо, щоб ви мали хоча б невеликі, але швидкі перемоги. Будь в чому, в будь-яких питаннях місцевого розвитку», – звернувся В’ячеслав Негода до голів об’єднаних громад.

«Ми розуміємо, що це непросто. Далеко не в кожній громаді є фахівці, які можуть розробити таку стратегію, згенерувати якісний проект розвитку. Але розпочинайте хоча б з самих простих завдань. А ми і наші партнери вам допоможемо», – сказав В’ячеслав Негода.

Перший заступник Міністра повідомив, що зараз формується експертна команда, яка відвідає більшість об’єднаних громад, щоб на місті активізувати роботу по створенню таких стратегій.

«Ми також працюємо з державними інститутами і донорськими організаціями, спонукаючи їх надати допомогу усім об’єднаним громадам у створенні схем планування територій, без яких розвиток майже неможливий. Навіть отримавши землю за межами поселень, без належної документації ви не зможете ефективно її використати, щось запропонувати інвесторам», – сказав В’ячеслав Негода і додав, що попередня згода донорів на надання такої підтримки громадам вже є.

При цьому Перший заступник Міністра підкреслив, що не варто чекати, що хтось прийде і вирішить усі місцеві проблеми. «Робити середовище комфортним для мешканців вам все одно доведеться самостійно: прибирати сміття, чистити річки та ліси, робити благоустрій, озеленення, освітлення, ремонтувати школи, створювати ФАПи. Ніхто за вас і краще, ніж ви цього не зробить. І нехай це не буде питанням лише голови і місцевих депутатів, максимально активізуйте жителів громади, залучайте їх до вирішення місцевих проблем», – сказав В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, раніше з В’ячеслав Негода зазначав, що підтримка реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади не обмежується лише об’єднаними громадами.

Обдурені пайовики Щепановського перекрили міжнародну трасу біля Тернополя

Начальник Копичинецької колонії пішов на пенсію