Засудженим жінкам у збаразькій колонії показали фільм про Майдан

Поділитися

PC050507Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між ДПтС України та Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини «Docudays UA», Збаразька виправна колонія управління ДПтС України в Тернопільській області (№63) співпрацює з громадською організацією «Молодіжним центром розвитку «МІСТ».
Сьогодні, 28 грудня 2015 року, в рамках проведення ХІІ міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA», представниками ГО «МІСТ» Мар’яною Гевко та Христиною Білою продемонстровано засудженим показ документального фільму: «Скрізь майдан». «Рокові події на майдані».
Це фільм про тих, хто загинув за свободу і за власну державу. Досі невідомо скільки людей насправді входить до небесної сотні … Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав без вісті, чи був замордований з самого початку Євромайдану.
Засуджені жінки дивлячись фільм поринули не лише у зиму 2013‒2014 років, але й повністю занурились в сьогодення, яке проходить у кривавій війні, де немає ні початку, ні краю… На очах сльози, а вдома в Донецьку, Луганську діти, батьки, сім`ї…
По завершені перегляду даної стрічки, засуджені поділилися своїми враженнями, як з приводу фільму, так і особистими думками та переживаннями з власного досвіду.
Даний фільм не лише сприяє розвитку критичного мислення особистості, а й формує активну громадську позицію. Заставляє нас ставитись до людської гідності, як до найвищої цінності.
Тетяна Бутрин,
Старший інспектор з питань підготовки до звільнення
Збаразької виправної колонії (№ 63)
управління ДПтС України в Тернопільській області

PC050509 S1250018

Тоня Матвиенко и Арсен Мирзоян готовятся к рождению ребенка

Дмитро Ярош оголосив про заснування нового руху