Чому Юлію Тимошенко не відправили послом в Гондурас?

Поділитися

5-061015Як відомо, українці за кілька днів підтримали петицію про відправку Юлії Тимошенко в Гондурас послом. Збирали підписи у вересні 2015 року. І необхідну кількість підписів зібрали – понад 27 тисяч на сайті Президента України. Проте, Петро Порошенко не відправив її … подалі. Чому?

Ось офіційна відповідь: “Відповідь Президента України на електронну петицію № 22/007786-еп
із пропозицією «призначити Тимошенко Юлію Володимирівну послом в Гондурас»,
розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України
15.09.2015 громадянином О.І.Кондратенком

Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» мною розглянуто розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 15 вересня 2015 року громадянином О.І.Кондратенком електронну петицію щодо призначення Ю.В.Тимошенко Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Гондурас.

Відзначаючи високий інтерес громадян до механізму подання електронних петицій, маю зауважити, що система закордонних дипломатичних установ нашої держави розбудовується, виходячи із зовнішньополітичних пріоритетів України.

При ухваленні рішень щодо необхідності представлення інтересів нашої держави у конкретній іноземній країні на рівні посольства я виходжу, перш за все, із перспектив реального внеску роботи такої дипустанови в забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів України, її політичних, економічних, енергетичних та інших інтересів, а також у створення сприятливих зовнішньополітичних умов для подальшого розвитку Української держави і народу.
Іншим важливим блоком пріоритетів, які визначають вектор роботи українських дипломатичних місій в окремих державах, є питання забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі, а також
поглиблення співпраці з Організацією Північноатлантичного договору з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства у цій організації.

Інтереси України в Центральній Америці та в Карибському басейні наразі представляють посольства в Мексиканських Сполучених Штатах та в Республіці Куба. Робота цих установ, сфера відповідальності яких також включає Беліз, Гватемалу, Венесуелу, Домінікану і Коста-Рику, дозволяє належним чином підтримувати розвиток політичної, торговельно-економічної і культурно-гуманітарної взаємодії з державами регіону, а також забезпечувати захист прав та інтересів наших громадян.
Потреба у започаткуванні діяльності дипломатичного представництва у Гондурасі на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом України наразі відсутня.

П.ПОРОШЕНКО

Поліція працює як стара міліція (відео)

SLOTO.TOP – новый взгляд на виртуальный гэмблинг