На Тернопільщині розпочали прийом заяв на оформлення ID-паспортів

Поділитися

amerikanНа Тернопільщині в понеділок, 11 січня, як і планувалося, міграційна служба розпочала прийом заяв на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІD-картки.

На даний час ІD-картку можуть отримати лише 16-річні громадяни, які отримують паспорт уперше. Для них документ виготовлять безкоштовно. Аби оформити паспорт, слід особисто звернутися в територіальний підрозділ міграційної служби за місцем реєстрації. Із собою слід мати свідоцтво про народження та, згідно постанови КМУ від 23.12.2015 №1132, копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство батьків (для осіб, які народилися до 1 березня 2001 року).

Решті громадян за їхнім бажанням або за потреби (загубили паспорт, змінили прізвище) оформляти ID-картки розпочнуть у кінці січня-лютому, після ухвали Верховною Радою проекту Закону №3224 «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України». А відтак негайно йти до «паспортного столу», аби обміняти паперовий документ на пластиковий не варто, – про це запевнили в обласному Управлінні ДМС України. – Паспорти, які є в обігу сьогодні залишаються дійсними.

Першими прийом заяв на оформлення основного документа в новому форматі розпочали у Тернополі, Борщові, Бучачі, Кремененці, Чорткові, Теребовлі, Ланівцях, Козові. У решті районних центрах цей процес запустять по мірі встановлення та апробації обладнання, про це у міграційній службі області повідомлять додатково.

У тих підрозділах міграційної служби, де не відразу запрацюють комплекси для прийому заяв на оформлення ID-картки, громадянам, яким виповнилося 16-ть років, видаватимуть паспорти у вигляді книжечки.
Головний спеціаліст по зв’язкам Бойко І.В
з громадськістю та ЗМІ

Как заработать в интернете реальные деньги

У брудному Тернополі на препаскудних дорогах відвалюються колеса у прогнилих маршрутках