Порошенко на Тернопільщині анонсував придбання 600 автобусів для шкіл

Поділитися

c0ce8f1b868648fd197cace5dc2fd33e_1452517797_extra_largeСьогодні Президент України Петро Порошенко з робочим візитом перебував на Тернопільщині. Однак через непогоду літак Президента приземлився не у Тернопільській, а в Івано-Франківській області. Уявляєте собі рівень нашого летовища? Як мовиться, палкий привіт “Свободі”, яка  з 2009 року обіцяла, а потім просто брехала відновити роботу аеропорту.

Словом, початок візиту був дуже і дуже гнітючим для гнилої тернопільської бюрократії.

Але приїхавши на Тернопільщину Порошенко таки зумів взяти участь у відкритті нікому не потрібної школи у селі Соколів, Теребовлянського району, яке після адміністративної реформи навіть не матиме міської ради.

Також Президент  зустрівся із військовослужбовцями 44-оі окремої артилерійської бригади. Він попіарився на врученні нагород та та вручив ключів від квартир сім’ям бійців АТО, повідомляє УНН.

Там також “засвітилися” найгірші нардепи Тернопільщини за всі роки Незалежності: Ігор Побер, Олег Барна та Микола Люшняк. Тарас Юрик, напевно, “забив” болт.

Також П.Порошенко заїхав на завод ТОВ “СЄ Борднетце-Украіна”, щоб нібито ознайомитись з процесом виробництва. У це можуть повірити хіба лохи, які не знають, що день роботи Порошенка коштує країні 700 тисяч гривень. І завести “пороха” на завод – це неймовірний успіх пролобіювати свої інтереси власникам виробництва. За квартал-пів року стане зрозуміло, що саме пролобіювали собі із приїздом Порошенка “складальники дротиків”.

Президент України Петро Порошенко під час візиту на Тернопільщину розповів журналістам про реформу середньої освіти, а також розповів про рішення закупити 600 транспортних засобів для забезпечення шкільними автобусами, передає  прес-службу Глави держави. Якому мільйонеру пощастить долучитися до клубу мільярдерів – не повідомлялось.

Глава держави зазначив, що реформа середньої освіти має бути спрямована на забезпечення освітнього процесу новітніми інноваційними технологіями, модернізацію підручників та покращення доступу дітей до освіти.

Президент відзначив необхідність перегляду навчальних програм. І знову у виграші будуть наближені до міністерства освіти “друкарі”, які наштампують чергового шкільного мотлоху, яким забиватимуть баки горе-вчителі, які навіть за кордоном не здатні заробити більше, ніж у злиденній Україні Порошенка.

“Нам треба ще раз уважно переглянути традиції, які були напрацьовані ще комуністичною владою. Якщо українці вже відмовились від комуністів під час виборів, то мають бути і інші кроки, спрямовані на те, щоб запровадити нове у навчальних програмах”, — сказав П.Порошенко.

Розуміючи, куди приїхав, хоча хотів лише прилетіти, а не товкти свою задницю по дорожнім ямах імені Богдана Юлика, Петро Порошенко “завів пісню”,  що Україна може обійтися без російського газу. Про це у своєму мікроблозі у Twitter повідомив речник Глави держави Святослав Цеголко. Що наливали столичним гостям перед “писаниною” – не уточнювалось.

Звісно, ми за такі зміни, проте Петро Порошенко вже два роки не виконує свої передвиборчі обіцянки. Однією обіцянкою більше, однією менше…

“РФ оголосила нам і торгівельну війну, але ми можемо обійтися без російського газу, наші виробники знаходять нові ринки”, – зазгначив П.Порошенко, якого цитує його, сподіваємось, тверезий прес-секретар.

При цьому Порошенко додав банальщину: що позитивний досвід іноземних інвесторів в Україні є запорукою розширення експорту в ЄС в умовах ЗВТ.

А ми шо, думали нє?!

Невже мешканців краю вважають такими тупими?

Ну і як без піару на темі війни: Порошенко позитивно оцінив українську артилерію. А що мав ще казати?

Тоді б йому сказали свого синка на передову послати…

ОФІЦІОЗ

Президент України Петро Порошенко, говорячи про українських артилеристів, заявив, “хто з мечем до нас прийде, той від меча і загине”. Про це він сказав під час церемонії вручення держнагород учасникам АТО на Тернопільщині.

***

У січні 2016 року військовослужбовцям військової служби за контрактом в Україні планується збільшити грошове забезпечення більш як удвічі. Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з військовослужбовцями 44-ї окремої артилерійської бригади у Тернополі

“У межах ухваленого бюджету планується підвищити вже цього місяця грошове забезпечення військовослужбовців військової служби за контрактом більш як у два рази. І для офіцерів військової ланки – також удвічі”, – сказав П.Порошенко.

За словами Президента, також планується суттєво покращити грошове забезпечення мобілізованим.

***
У цьому році будуть реорганізовані та модернізовані Повітряні сили

Президент України Петро Порошенко заявив, що у цьому році планується повністю реорганізувати та значно підвищити ефективність Повітряних сил Збройних сил України. Про це сказав Глава держави під час зустрічі з військовослужбовцями 44-ї окремої артилерійської бригади у Тернополі.

“2016 рік мною оголошений роком Повітряних сил. У контексті цього передбачається провести повну реорганізацію та значне підвищення ефективності Повітряних сил. В першу чергу, це стосується протиповітряної оборони”, – сказав П.Порошенко.

Президент наголосив, що потрібно не лише відновити озброєння та техніку протиповітряної оборони, але й навчитися людей користуватися високотехнологічним обладнанням і бути готовими до його застосування.

Глава держави також зазначив, що у 2016 році велика увага буде приділятися створенню сил спеціальних операцій, відновленню бойового складу військово-морських сил України, розвитку високомобільних десантних військ.

***

Президент України Петро Порошенко заявив, що планується наростити бойові спроможності військових частин і тримати у боєготовності близько 200 бойових військових частин і підрозділів.

**

Президент розповів, коли внесе до ВР законопроект щодо сьомої хвилі мобілізації

Президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради України проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил України.

“Звільнення української території — це не тільки зусилля дипломатів, це не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, але й сильні ЗСУ, в чіткій координації з якими ми будемо забезпечувати тверде і неухильне виконання мінських угод. І якщо для цього потрібно буде вийти з ініціативою (про оголошення чергової хвилі мобілізації, — ред.) керівництву ЗСУ, то я підтримаю, і відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради”, — сказав П.Порошенко.

Президент зазначив, що ініціатива щодо проведення мобілізації повинна виходити від керівництва Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

“Поки що, незважаючи на істотне скорочення кількості обстрілів в порівнянні з тими, які ми спостерігали наприкінці листопада і початку грудня, ми змушені тримати добре озброєний і значний контингент українських військ на лінії зіткнення”, — наголосив П.Порошенко.

Раніше в Генштабі ЗСУ також заявили, що передумов для проведення сьомої хвилі мобілізації немає. Зазначалося, що якщо буде сьома хвиля мобілізації, то вона буде менша за своєю чисельністю. Міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що мобілізація можлива за умови відкритої агресії Росії проти України.

Нагадаємо, за шість хвиль мобілізації до армії прийшли 210 тис. осіб.

***

Президент України Петро Порошенко під час візиту на Тернопільщину повідомив, що Україна наполягає на визначенні чітких строків виконання положень Мінських документів у 2016 році і додав, що саме цьому питанню будуть присвячені переговори у “нормандському форматі”

“Чітко наголошуємо, що всі пункти Мінську мають бути виконані. У зв’язку зі зривом Російською Федерацією виконання своєї частини зобов’язань ми твердо ставимо питання про те, щоб у 2016 році прив’язати всі кроки, які передбачені Мінськими угодами, до конкретної дати”, — наголосив Глава держави під час поїздки до Тернопільщині. За його словами, саме цьому питанню будуть присвячені переговори у “Нормандському форматі”.

Президент вкотре підкреслив, що альтернативи Мінському процесу не існує. “Це є чіткі зобов’язання, які передбачають політичне врегулювання конфлікту, отримання і повернення контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону, виведення всіх окупаційних військ і незаконних збройних формувань з території України і відновлення українського суверенітету над окупованими територіями України”, — нагадав П.Порошенко.

Президент також зазначив, що 1 січня головування в ОБСЄ перейшло до українського партнера і союзника — Німеччини, і Україна сподівається на розширення мандату і кількості спостерігачів ОБСЄ.

Як раніше повідомила прес-служба АП, Президент України Петро Порошенко 30 грудня провів телефонні переговори у “нормандському форматі”, куди крім України входять Німеччина, Франція і Росія. Під час перемовин сторони домовилися про необхідність повного припинення вогню на Донбасі.

Крім того, лідери “нормандської четвірки” Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер ФРН Ангела Меркель та президент РФ Володимир Путін під час телефонних перемовин домовились продовжити термін дії мінських домовленостей, узгоджених 12 лютого 2015 року, на 2016 рік.

 

 

 

Першу тисячу продуктових карток роздано в Саратові

Не переставаймо творити добро