Реорганізація чи ліквідація лікарні у Вишнівці?

Поділитися

image012Колектив працівників Вишнівецької районної комунальної лікарні стурбований скороченням бюджетних витрат на утримання лікарні в 2016 році на 1 млн 300 тис грн. менше від фактичних видатків у 2015 році.
Для приведення кошторисних видатків до проектних призначень необхідно провести скорочення працівників стаціонарних відділень та стаціонарних ліжок .
В проекті рішення Збаразької районної ради 7 скликання 3 сесії від 25.01.2016 р зазначено , що клопотанням Збаразької РДА від 13.01.2016 року передбачається скорочення 14 ліжок цілодобового перебування та можливе вивільнення медичних працівників.
Така «благодійність» не є наслідком реорганізації в медицині , а є кроком явної економії коштів на здоров»ї простих жителів вишнівеччини. На нашу думку , реорганізація не заключається у скороченні медичних працівників та ліжок .
Вишнівецька районна комунальна лікарня функціонує в складі 75 ліжок цілодобового перебування та консультативно – діагностичної поліклініки на 160 відвідувань в зміну . Лікарня отримала ліцензію на медичну практику та пройшла державну акредитацію .
Нещодавно в ЗМІ – газетах «Свобода», «Вільне життя», інтернет – газеті «За збручем» прозвучало про закриття двох лікарень у Збаразькому районі, в тому числі і в смт.Вишнівець.
З усіх передвиборчих розмов з керівниками медичної галузі області , державних посадовців району звучала переконлива підтримка діяльності Вишнівецької РКЛ без скорочення працівників і максимальне фінансування в 2016 році. Вибори закінчилися , обіцянки забулися…
Виникає запитання – що то за розподіл грошей в Збаразькому районі , та чим будемо жити у 2016 році.
IMG_20131125_143624У Вишнівецькій РКЛ працюють сумлінні медичні працівники , лікарня має ошатний вигляд , жителі вишнівеччини розраховують отримати медичну допомогу по місцю проживання.

У Тернополі відбудеться концерт Любові Ізотової

Звільнено неповнолітнього засудженого, який відбував призначений судом вирок у Чортківській установі виконання покарань