Анатолій Гриценко пропонує саджати довічно за хабар слідчих, прокурорів і суддів

Поділитися


Сьогодні у Тернополі перебував один з найрозсудливіших політиків України Анатолій Гриценко. Лідер партії «Громадянська позиція» завітав до нашого краю, щоб поспілкуватись з партійним активном ( як не як 117 його однопартійців обрані до рад різних рівнів на Тернопільщині, четверо – керують громадами). Як і перед виборами, Гриценко не змінив номер свого мобільного. Дотримали слова й його однопартійці. Всі вони є доступними до спілкування з пересічними українцями. Щотижнево представники цієї політичної сили зустрічаються з виборцями і раз на пів року звітуватимуть про зроблене.
Дана замітка про візит Гриценка на Тернопільщину розрахована не на «шароварних патріотів». У відеозаписі зустрічі з пресою можна почути багато непопулярних думок. Наприклад, Гриценко вважає, що чим довше Порошенко триматиме біля себе Яценюка, Шокіна, Гонтарєву, тим більша ймовірність того, що українці краще зрозуміють кого обрали, на що «повелись під час виборів». Адже у Тернополі обрали знову мером Сергія Надала, знаючи про затриманого заступника із хабарем. Тепер тернополяни змушені пожинати плоди свого вибору, а ще більше через байдужість до виконання свого громадянського обов’язку. Аналогічна позиція з президентом-мільярдером. Як можна було обрати олігарха Порошенка керівником країни? Вже другий рік українці мордуються через свій вибір, розчаровані, що влада нічого не робить.
Щодо ситуації з недовідставкою Кабміну Арсенія Яценюка, то лідер «Громадянської позиції» переконаний в тому, що такий слабкий прем’єр-міністр вигідний президенту і олігархату, які й далі правлять Україною.
«Яценюк як лежачий поліцейський – ліг на шляху до змін країни і всі українці змушені думати як працевлаштувати цього Голохвастова,- сумно кепкує Анатолій Гриценко. Арсеній Петрович більше говорить, ніж реально працює».
grysenko landakЩо треба робити, щоб змінити катастрофічну ситуацію в Україні? На думку Гриценка необхідно у Конституції зафіксувати, що парламент приймає закони прямої дії. Інститут недоторканості скасувати зі всіх: депутатів, суддів і президента. По всій законодавчій базі здійснити ревізію і вилучити хабароємні статті. Запровадити обов’язкове електронне декларування високопосадовцями не лише членів сім’ї, але й родичів до третього коліна.
Як відомо теперішня Верховна Рада скасувала відповідальність за брехню в деклараціях на цей рік. І це після стількох смертей на майдані і на Донбасі! Терпіння українців не безмежне. І тим більше, що в людей на руках тепер зброя. Влада може догратися…
Найважливішим пунктом серед пропозицій Гриценка, на нашу думку, є запровадження жорсткої кримінальної відповідальності за корупцію. Колись за аналогічний законопроект Гриценка проголосувало 363 депутати, але президент Ющенко ветував. І далі депутатам духу забракло…
З а словами Анатолія Гриценка ланка «слідчий-прокурор і суддя» мають нести особливо посилену відповідальність. Їх слід карати пожиттєвим ув’язненням, з конфіскацією майна, якщо вони прийняли не правочинне рішення на користь підозрюваного, або навпаки, завідомо неправдиве до невинної людини.
Гриценко переконаний, що після такого прийнятого закону будуть написані тисячі заяв, оскільки «корито» для не чесних буде закрите. Зате виконувати чесно роботу зможуть прийти нормальні освічені і моральні люди.
Детальніше послухати пропозиції та роздуми лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка можна у відеозаписі.

Навіть депутати з надалівської більшості обурені діяльністю влади

Школярі на Зборівщині два роки ходили пішки по 12 кілометрів до школи, бо чиновники відібрали автобус