Чому в Україні долар росте, а гривня падає?

Поділитися

Україна сьогодні дуже суттєво залежить від ресурсів Міжнародного валютного фонду, оскільки більше ніхто в країну не інвестує. Таку думку висловив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин, — пише мережеве видання «Обозреватель».

«МВФ стежить за діяльністю урядової команди і за виконанням бюджету. Фонд дивиться, як виконується програма співпраці», — сказав експерт.

Пан Юрчишин вважає, що МВФ звертає уваге не так на прізвища міністрів, як на загальну ситуацію в країні. «Якщо Фонд бачить, що у нас величезне протистояння у владі, він не прийматиме рішення, аби дати комусь гроші. Це не має жодного стосунку до прізвищ міністрів», — запевнив експерт і додав, що можна по-різному ставитися до МВФ, але в України зараз немає інших джерел надходження валюти в країну: прямі іноземні інвестиції демонструють відтік, надходження від фізичних осіб зменшилися, а інвестори не приходять через протиріччя в українській владі.

«У нас є »натяки« на корупцію на найвищому рівні влади. Без вирішення цієї проблеми не вдасться забезпечити швидке зростання економіки», — підсумував пан Юрчишин.

Безробітним жінкам з Ланівець дали урок з манікюру

Коли одружувалися у довоєнному Тернополі?