Діти у тернопільських садочках фактично голодують

Поділитися

Landyak1Депутат тернопільської міської ради Петро Ландяк у середині січня оприлюднив у Фейсбуці пост про те, що протягом грудня в дитячі садочки Тернополя жодного разу не завозили молоко, масло, сир, фрукти і овочі. 

Інформація пана Ландяка викликала всеукраїнський скандал. У команді Надала це не просто заперечили, але почали обливати брудом керівника “Громадянської позиції” на Тернопільщині.

Вчора депутат Ландяк оприлюднив черговий пост із підвердженням його слів: “Декілька днів назад, на свій лист, я отримав відповідь від фінансової інспекції в Тернопільській області, датовану 22 лютого ц.р. , в якій наведено інформацію про отримані продукти харчування дитячими закладами міста в грудні 2015року. Згідно цієї інформації молока в грудні завезли 6104л, при плані 16667л, або лише 36% ,і це відповідає отриманій мною інформації про те ,що молоко завозили лише до 10 грудня; сиру кисломолочного (творогу) завезли 361 кг при плані грудня 2500кг, що становить 14.4% ; масла тваринного завезли 908кг, при плані 1667кг, або 54 5%. Тобто з цих цифр ми бачимо проблему із забезпеченням дитячих садочків молокопродуктами.
Хліба і батона ,згідно інформації спеціалістів фінансової інспекції , завезли 92% плану, хоча по інформації декількох (!!!) завідуючих садочками хліб завозили протягом місяця, а виписували лише до 10 грудня, а решту мали виписати в січні, фактично його не допоставляючи. Тому не зрозумілі мені цифри по хлібу, так як спеціалісти фінансової інспекції мають керуватись документами. Аналогічне питання відносно м’яса, якого також нібито завезли 85% до плану. Дивно, адже відповідальна за харчування посадова особа одного із садочків мені стверджувала, що у її заклад м’яса в грудні не завозили взагалі.

Можна мені дорікати, що я не розібрався в інформації , яку мені надали в приватному порядку працівники дитячих закладів! Тим більше додатково можна навести приклад, про те як начальник управління освіти міста 21 січня цього року проводила депутатам міської ради екскурсію по садочках і показувала холодильники з м’ясом . (Фото розміщені на сторінках депутатів у Фецсбуці.) Не зрозуміло лише , звідки для фото взяли мясо, адже згідно договору на поставку м’яса, підписаного керівництвом управлінням освіти, завезення цього продукту мало розпочатись лише з 25 січня ц.р. І в мене про це є письмова інформація від управління освіти міста.
Не буду писати про якість продуктів, яка часто серйозно хромає (завідуючі садочками на це без ризику звільнення з роботи вплинути не могли) і про ціни, які є значно вищими в порівнянні з тими, по яких аналогічні товари завозили лікарням міста.

Проблему з харчуванням дітей у садочках, без втручання міського голови або без контролю з боку батьків, вирішити неможливо!!!
А може подібні публікації пригасять апетити деяких посадовців і якість харчування дітей буде покращено?”,- пише депутат Ландяк.

Журналісти показали маєток заступника начальника Нацполіції у котеджному містечку під Києвом (відео)

Як українські воїни повертали Широкине (відео)