Як правильно зробити переобладнання автомобіля?

Поділитися

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Для того щоб зробити переобладнання транспортного засобу необхідно: спочатку власнику або уповноваженій особі надати транспортний засіб для проведення огляду в сервісних центрах МВС. Де ви отримуєте Акт технічного огляду транспортного засобу. Цей етап потрібний для того, щоб зафіксувати та задокументувати вигляд транспортного засобу та його технічні характеристики до початку переобладнання. Тоді з метою переобладнання ТЗ законодавство вимагає отримати попереднє погодження у спеціально уповноваженої організації. До спеціально уповноважених організацій належить: Д.П. “ДержавтотрансНДІпроект”,  «Відділ  погодження проектів конструкцій транспортних засобів»  тел. 254-71-07.  Власник (уповноважена особа) зобов’язаний подати до спеціально уповноваженої організації такі документи:

  • заяву про погодження переобладнання ТЗ, в якій зазначаються відомості про ТЗ, вид переобладнання, а також технічна та інша інформація, необхідна для проведення переобладнання;
  • копію свідоцтва про реєстрацію ТЗ;
  • копію акта технічного огляду ТЗ, оформленого в сервісному центрі МВС.

У строк, що не може перевищувати десяти робочих днів, вищевказані  організації  розглядають заяву про погодження і видає документ про погодження або ж надає обґрунтовану відмову в погодженні переобладнання ТЗ. Документ про погодження, окрім відомостей про ТЗ і його власника, має містити інформацію про вид та умови (вимоги) переобладнання ТЗ, які є обов’язковими для власника ТЗ. Ці дані також вносяться до Єдиного державного реєстру МВС.

Незалежно від того чи переобладнання проведено власноручно чи в умовах спеціалізованих суб’єктів господарювання власник транспортного засобу повинен надати до сервісного центру МВС Акт технічної експертної відповідності.

  1. IV. Оцінка відповідності

Перелік організацій з перевірки відповідності переобладнань розміщується на інформаційних стендах сервісних центрів МВС. До них належать: випробувальна лабораторія (центр), що має атестат акредитації відповідної галузі; орган з оцінки відповідності, визнаний та призначений в установленому порядку для проведення процедури сертифікації транспортних засобів; підприємство, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установлення відповідності конструкції транспортного засобу, що переобладнаний, умовам (вимогам), викладеним у документі про  погодження.

Організація з оцінки відповідності перевіряє ТЗ, що переобладнаний, на відповідність правилам, нормативам і стандартам України та умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження. Максимальний строк проведення оцінювання становить один місяць. За наявності позитивного висновку власник транспортного засобу отримує сертифікат відповідності або акт технічної експертизи.

  1. Перереєстрація транспортного засобу

Транспортний засіб, що переобладнаний, підлягає перереєстрації в сервісних центрах МВС. Власник або уповноважена особа можуть звернутися із заявою про перереєстрацію ТЗ незалежно від місця реєстрації (проживання) власника. Законною підставою для державної перереєстрації переобладнаних ТЗ є сертифікат відповідності або акт технічної експертизи.

 

Дотримання вищезазначеної процедури перереєстрації ТЗ є обов’язковою. Її порушення тягне за собою адміністративну відповідальність

 

У громадську раду при облдержадміністрації набирають 35 повій за конкурсом

Безоплатна правова допомога в дії: адвокати допомогли отримати спадок та пенсії