Яких телепнів розвели податківці?

Поділитися

podatkovaДеклараційна кампанія вийшла на фінішну пряму

З початку року мешканці Тернопільщини подали 6291 декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік, з яких 2871 декларацію – задля отримання податкової знижки за оплату навчання, за іпотечним кредитуванням, за договорами довгострокового страхування життя, по витратах на оплату державних послуг із усиновлення дитини.
Громадяни, які зобов’язані задекларувати отримані доходи, подали 3420 декларацій. Зокрема, 1640 декларацій – про отримані доходи у вигляді спадщини на суму доходу понад 151 млн грн, 547 декларацій – про доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна на суму доходу майже 60 млн грн, 300 декларацій – про доходи від продажу сільськогосподарської продукції на суму доходу 294,6 тис. грн, 185 декларацій – про доходи від здачі в найм нерухомого чи рухомого майна на суму доходу 5,6 млн грн, а також подано 86 декларацій про отримані іноземні доходи резидентами на суму доходу 2,2 млн грн, 97 декларацій – про отримані доходи від здійснення незалежної професійної діяльності на суму доходу 4,7 млн грн, 7 декларацій – про отриманий інвестиційний прибуток на суму доходу 47,8 тис. грн і 4 декларації подали артисти, які задекларували отримані доходи на суму 246,6 тис. гривень. Крім того, громадяни подали 554 декларації про отримані інші доходи, з яких не утримано податку на доходи фізичних осіб на суму 16,9 млн гривень.
За наслідками декларування платники задекларували 241,2 млн грн доходів та самостійно нарахували податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб на суму 40,4 млн грн та майже 2,5 млн гривень військового збору.
Нагадуємо, що декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік необхідно подати до 4 травня 2016 року. Отже, шановні громадяни, не зволікайте з поданням декларацій і вже найближчим часом завітайте до податкової інспекції та задекларуйте свої доходи.

Відділ організації роботи
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Заробітчан з Португалії, Іспанії, Італії, Польщі, Чехії мають за лохів?

Круїз по Дністру на кораблі “Юрій”: неймовірні краєвиди, водоспади та смачна кухня