Чи врятує нардеп Побер свого протеже-хабарника від тюрми?

Поділитися

PlevachukМинулого тижня обласні прокуратура та СБУ гучно на всю України протрубили про затримання на хабарі начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області. Чиновнику загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Але чи отримає чиновник реальне покарання, питання відкрите.

Нагадаємо, начальник управління обласної Державної архітектурно-будівельної інспекції Андрій Плевачук вимагав 50 тисяч гривень за непритягнення до адміністративної відповідальності місцевого забудовника (власника одного з нічних клубів), який порушив містобудівні норми, а також за сприяння в узаконенні будівлі.

Як стало відомо «Репортеру», у 2014 році для Плевачука пробив цю посаду не хто інший, як народний депутат із фракції Блоку Петра Порошенка Ігор Побер. Свого часу, коли Побер очолював обласну організацію партії “УДАР”, Плевачук керував Кременецьким осередком політичної сили Кличка.

Нині ж Побер намагається витягнути свого протеже зі скандалу з найменшими втратами. Що це йому вдасться, можна не сумніватися. І для цього є конкретні підстави.

Нещодавно лідер тернопільської “Самооборони” Іван Ковалик звернувся до обласної прокуратури, щоби там повідомили, чим завершилися гучні затримання місцевих чиновників вищого ешелону, які попалися “на гарячому” (начальник Інспекції прав захисту прав споживачів, керівник реєстраційної служби Головного управління юстиції, головний лікар райлікарні, керівник комунального підприємства, заступник мера Тернополя, працівник податкової та ін.).

Відповідь виявилася більш ніж красномовною – ніхто за грати не потрапив!

Тому повірити у те, що хабарник з Держархбудінспекції буде першим, хто сяде в тюрму, практично нереально. Адже якщо Побер не зможе захистити Плевачука, той відкриє і свої козирі: які суми щомісяця регулярно передавав нардепу, перебуваючи на своїй “ситій” посаді.

reporter.net.ua

У Івано-Франківську воїнам набридли побрехеньки влади

Як Василь Деревляний збагатився після Революції Гідності