Люди, які атестують поліцейських повинні теж пройти атестацію?

Поділитися

politsiiaУ Тернополі розгорівся скандал з приводу участі громадського активіста Євгена Філя у кадровій комісії.

Вчора керівник Головного управління Нацполіції області Олександра Богомол на прес-конференції відповів на одне з основних питань, яке цікавило представників засобів інформації – це формування атестаційних комісій та залучення до них громадських активістів краю.

Очільник управління спростував поширені у інтернет-мережі інформаційні матеріали, щодо прослуховування правоохоронцями громадських активістів. Олександр Богомол запевнив присутніх у законності усіх дій працівників поліції.

– У рамках кримінального провадження під час проведення негласних розшукових дій, я отримав інформацію про неупереджене ставлення до тернопільських поліцейських одного з представників громадськості. Вона була легалізована і я отримав від слідчого дозвіл на її розголошення, – зауважив Олександр Богомол. Вважаю, що таким людям не місце в атестаційній комісії, тому на сесії обласної ради я звернувся до депутатів з проханням замінити цього кандидата.

Радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол ще більш рішучий. Дізнавшись про скандальну ситуацію в нашому краї, наш земляк у розмові з журналістом “Про все” заявив, що було б нормальним, якби перед атестацією поліцейських громадські діячі теж проходили відбір, демонстрували свою компетентність,  декларацію за останні кілька років, щоб усе було прозоро, зрозуміло і не виникало жодних запитань чи нарікань у людей.

-Процес атестації співробітників Національної поліції продовжується. Після Києва, Київської, Волинської, Рівненської, Хмельницької, Одеської, Миколаївської та Чернігівської областей, атестація проходить згідно графіку і буде закінчена до кінця червня,- каже Михайло Апостол. Ще раз нагадаю -створено 3 атестаційні комісії , які атестуватимуть від 25 до 45 керівників кожного главку. На кожного поліцейського керівника, в час проведення атестації , сформовано із різних джерел т.з.”особова справа”, до неї додається декларація, інформація щодо професійної діяльності, статистика гучних справ та особиста роль керівника в їх розкритті. Всіма членами комісії вивчається і формується думка щодо атестатанта. Наголошую всім, хто проходитиме атестацію -не намагайтеся шукати обхідні шляхи, їх немає .

Наиболее популярные игровые автоматы интернет казино Вулкан

Бойовики використали російські безпілотники для атаки на склад сил АТО у тилу та коригування вогню