Незаконний свинарник у Смиківцях забруднював річку Гніздечну

Поділитися

svynaДержавною екологічною інспекцією у Тернопільській області розглянуто заяву стосовно розведення свиней жителем с.Смиківці Тернопільського району із зливанням гноївки у річку з наявним неприємним запахом.

Державна екологічна інспекція за участю Смиковецького сільського голови провела обстеження прилеглої території домогосподарства власника свинарника та прибережної смуги р.Гніздечної.

В ході обстеження було встановлено, що факт забруднення річки гноївкою таки має місце. Окрім цього також було виявлено самовільне захоплення земельної ділянки у прибережній водоохоронній смузі р.Гніздечної.

За результатами обстеження виявлених порушень на громадянина, який порушив природоохоронне законодавство, збодувавши на своєму подвір’ї свинарник – складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення на підставі яких буде винесена постанова про накладення адміністративного стягнення після розгляду справи. Також лабораторією держекоінспекції проведено відбір проб грунту та стічних вод на предмет їхнього забруднення гноївкою. За результатами лабораторних досліджень робитимуться відповідні висновки.

Торгівля конвалією заборонена законом

Біля Шимківець на Збаражчині вирубали сотню дерев