Один день із нарад у Тернопільській облдержадміністрації

Поділитися

barna kolegiaВчора у “білому домі” Тернополя відбувались суцільні наради. “Радилися” чиновники з десятої ранку аж до третьої години. І якщо на колегії високопосадовцям підтакували підлеглі, то вже під завісу нарад непідзвітні люди ледве не зматювали брехливу адмін-реформу Гройсмана-Порошенка. Чинуші тішилися, що першими і в Україні виконують ударними темпами завдання з Києва, а насправді засовують голову в петлю. Словоблуддя лилося, але не отримувало підтримки… Перший заступник губернатора Іван Крисак вже ледве заспокоював присутніх у залі. Але за все за порядком.

admin reforma groysmana poroshenka ternopilПершою проводили чиновники колегію по соціально-економічному розвитку. З її підсумків можна зробити висновок, що на Тернопільщині проллється фінансовий дощ. Воно й не дивно, адже очолює виконавчу гілку влади однопартієць президента і глави уряду. Інше питання – настільки ефективно вони “освоять кошти”. Губернатор Степан Барна давав присутнім мінімальні строки, щоб все було зроблено. Проте, зрозуміло, що про якість тут не може йти мови. Ударні комуністичні часи ми вже проходили 70 років і знаємо як то було…

Приємно було відзначити, що керівник виконавчої гілки області дуже енергійно проводив колегію, усім цікавився, коли потрібно було – критикував підлеглих, вимагав виконувати завдання. За стилем керування Степан Барна віддалено нагадував Василя Коломийчука. Тільки останній пройшов великий трудовий шлях на вершину влади області, а Степану бракує досвіду і це помітно неозброєним оком. Звичайно, прогрес за рік у керівника області помітний. Перед призначенням його кандидатура сприймалась доволі скептично.

Нині зрозуміло – нинішній керівник облдерадміністрації “король піару”. Але що стоїть за цим? Судитимуть про його справи люди вже згодом. Сьогодні ж він правдоподібно розповідає, що взявся будувати очисні по області, щоб подбати про здоров’я краян.

З колегії ж стало зрозуміло, що очільнику області “розвиднілось” щодо роботи керівника дорожників області Юлика. Правда, присутні у залі чиновники перешіптувались, що Юлик-молодший погано знає “табличку ділення” і тому така реакція.

Бавлянка у статистику, що ми з 23 місця перескочимо на 14 може потішити самолюбство лише високопосадовців. Простий люд не відчуває змін, а за словами керівника профспілок області Присяжного у нас при таких фінансових вливаннях реальна зарплата менша, ніж торік. Але це все поправимо, бо ж можуть на підприємствах однієї галузі платити людям офіційну зарплату у тричі більшу, ніж на інших. Значить, питання в особі керівників, найнятих менеджерів.

Цього року в області мають освоїти 600 мільйонів гривень. Наступного року буде понад мільярд, обіцяє губернатор. Питання в тому, яка ефективність? Чиновники зараз у метушні за тиждень-два мають підготувати документацію на мільйони, оформити папери. Гроші ж люблять спокій і тишу. А демократичне суспільство, яке ми будуємо – прозорих правил гри, оприлюднені кошториси з обгрунтуванням. Вже в Травневому у Збаразькому районі хочуть поремонтувати дах за 400 тисяч. коли фахівці стверджують, що реальні затрати там на рівні 160-180 тисяч гривень.

Колишній директор тернопільського театру розповів якось про ремонти і кошториси, як чесно до копійки все підрахував, а на що йому чиновники з ОДА відповіли, що ви точно довго не протримаєтесь на посаді, бо так справи в наш час не робляться… Як будуть робитися справи за правління Барни – побачимо. До призначення Степан Барна вважався політиком одніє фрази і вже точно не фінансовим аналітиком. Як він собі дасть раду – складно сказати, бо залишив при всіх ключових посадах колишніх регіоналів та їхніх прислужників. Думаючих людей вкрай мало. Навіть останнє призначення -Олега Валова своїм заступником викликає більше сміху, ніж питань. Чоловік далекий від адмінреформи, яку має втілювати спринтерськими методами. Якщо говорити просто -що підсунуть, те й підпише. А загалом робіть висновки самі, шановні читачі, щодо роботи нашої влади, переглянувши найцікавіші моменти з нарад.





Як проходила нарада з реалізації реформи Гройсмана-Порошенка



На Тернопільщині шахраї діють від імені голови облдержадміністрації

За тиждень затишшя Росія поставила бойовикам 38 танків, 12 артилерійських систем та іншу техніку