Після візитів до судді Кременецького районного суду Варневич викликають запитання : а чи все «в порядку з головою»?

Поділитися

Образи присутніх в залі, погрози, постійні запізнення на роботу, відкриття судового засідання із запізненням ст. 124 КАСУ, ст. 163 ЦПК України; здійснення правосуддя без мантії та(чи) нагрудного знаку ч.2 ст.16 ЗУ « Про судоустрій і статус суддів»; – це і не тільки є типовою поведінкою для цієї судейки. З такими скаргами до нас постійно звертаються люди, яких доля звела з цією особою. Відвідали – і ось що з цього вийшло.
Спеціально-дозвільний принцип у конституційно-правовому регулюванні

Базовий загально-дозвільний принцип Конституції: —«дозволено все, що не заборонено законом».
Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд» набув чинності 28 березня 2015 року. З метою підвищення національних стандартів судоустрою і судочинства та забезпечення права на справедливий суд були внесено зміни до багатьох законодавчих актів України. Зокрема, згідно з Законом України про судоустрій і статус суддів ст.11 «Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав».
ч. 8 ст. 6 Цивільного процесуального кодексу України передбачає, що учасники цивільного процесу, інші особи, присутні на відкритому судовому засіданні мають право робити письмові записи, а також використовувати портативні аудіотехнічні пристрої. Проведення у залі судового засідання фото- і кінозйомки, відео -, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо і телебаченню допускається на підставі ухвали суду за наявності згоди на це осіб, які беруть участь у справі. Тож, якщо навіть суд і дає дозвіл на проведення відео -, аудіо чи фотозйомки, особа, яка бере участь у справі має повне право заборонити ЗМІ її знімати. До того ж ст. 307 ЦК України говорить наступне: «Фізична особа може бути знята на фото -, кіно -, теле – чи відеоплівку лише за її згодою». Нерідко буває, що у більшості випадків одна зі сторін судового процесу не погоджується на проведення відео зйомки.
Як бачимо, законотворець розмежовує поняття «портативні аудіотехнічні засоби » та «стаціонарна апаратура» – обмеження стосуються стаціонарної апаратури та заборони однієї з сторін її знімати, якщо вона є «Фізичною особою»
Стаціонарною апаратурою відео зйомка на проводилась, відповідач – юридична особа. Часто судді на зразок Варневич Л. починають тлумачити це все на свій лад. Відносно цих дій будуть надіслані скарги у всі відповідні інстанції.

Народна рада

Голова Зборівської райдержадміністрації Ігор Яворський розбушувався

Молодь відреставрувала штаб-музей УПА