Пожежники лякали покупців у тернопільському центральному універмазі

Поділитися

20 травня у Тернополі рятувальники провели планові тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі в центральному універмазі міста, що знаходиться на Бульварі Т.Шевченка, де відпрацювали алгоритми дій пожежно-рятувальних підрозділів під час гасіння пожежі у торгових та складських приміщеннях.
Захід організували з метою вдосконалення навиків організації і тактики гасіння пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій, а також для вивчення об’єкту, аби у разі реальної загрози зреагувати з найвищою ефективністю.
Згідно тактичного задуму навчань, внаслідок проведення ремонтних робіт в торговому залі будівлі виникла пожежа. Про подію адміністрація об’єкту повідомила до Служби порятунку, за номером «101». До прибуття професійних вогнеборців члени добровільної пожежної дружини об’єкту організували евакуацію відвідувачів та персоналу, а також за допомогою внутрішніх пожежних кранів розпочали гасіння вогню.
За кілька хвилин після виклику за вказаною адресою прибули пожежно-рятувальні підрозділи Тернопільського гарнізону. Всього на навчаннях було задіяно 35 чоловік особового складу, 6 одиниць техніки Управління та пожежний поїзд станції Тернопіль.
Рятувальники оцінили обстановку, розгорнули штаб пожежогасіння, встановили автоцистерни на вододжерела, проклали рукавні лінії для подачі вогнегасних засобів до місця умовної пожежі. Під час тренувань були створені усі умови, максимально наближені до реальних. Бійці ДСНС показали високий рівень професіоналізму у тактиці боротьби з вогнем, а техніка і засоби пожежогасіння працювали на максимальній потужності.
Керівник навчань, заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Юрій Берестецький зазначив, що особовий склад з поставленими завданнями, в цілому, впорався, комплекс запланованих заходів був відпрацьований у повному обсязі. Також він наголосив: «На сьогодні проведення таких тренувань є складовою успішного запобігання надзвичайним ситуаціям у місцях масового перебування людей та необхідне не лише працівникам пожежно-рятувальної служби, а й представникам влади на місцях та власникам об’єктів. Переконаний, що спільними зусиллями можна звести до мінімуму ризик виникнення надзвичайних ситуацій та мінімізувати їх наслідки, у разі якщо все ж запобігти їм не вдалось».

Тернопільському “Співочому полю” вже 30 років

Декілька українських президентів, колишніх урядовців, політиків і олігархів виявились злодюжками