Тернопільському “Співочому полю” вже 30 років

Поділитися

IMG_4369Із 20 до 22 травня проходить Мистецький фестиваль “Співоче поле. Тернопіль”, приурочений до Дня Європи і з нагоди 30-річчя відкриття першого в Україні Співочого поля.

ПРОГРАМА

проведення Міжнародного мистецького фестивалю

СПІВОЧЕ ПОЛЕ. ТЕРНОПІЛЬ

 20 22 травня 2016 року

 

20 травня 2016 р.

14.00 год.

Театральний майдан.

 

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ мистецького фестивалю “Співоче поле. Тернопіль” за участю представників органів влади, місцевого самоврядування, учасників фестивалю “Цвіт вишиванки”, художніх мистецьких колективів та окремих виконавців м. Тернопіль, муніципального духового колективу  “Оркестра Волі”, хорових колективів і духових оркестрів музичних шкіл Тернопільщини,  громадськості міста та області. Благословення священнослужителями організаторів та учасників фестивалю

14.30 год.

Святкова хода учасників фестивалю від Театрального майдану до парку “Національного відродження”.

 spivoshe pole

СПІВОЧЕ ПОЛЕ.

16.00 год.

Концертні виступи хорових та духових колективів музичних шкіл області, муніципального духового колективу “Оркестра Волі”, аматорських мистецьких  колективів та окремих виконавців міста Тернополя, чоловічого квартету “Любисток” м. Скадовська Херсонської області.

20.00 год.

Виступ українського гурту “Соколи” та народної артистки України  Марії Шалайкевич (м. Львів).

21.30 год.

Молодіжна вечірка біля фонтану в парку “Національного відродження”

 

21 травня 2016 року

10.00 год.

Робота містечка, де розміщені екоярмарка, травневий мед, фермерська продукція “з городу до столу”, “Галицька дефіляда”, містечка майстрів народних художніх промислів.

14.00 год.

Концерт за участю дитячих мистецьких колективів центру творчості дітей та юнацтва м. Тернопіль, театру пісні “Співограй” Палацу культури “Березіль” ім. Л.Курбаса, театр пісні “Мікст” м. Тернопіль) та ін.

16.00 год.

“Фольк – musik” за участю народної артистки України Оксани Пекун та творчих колективів Тернопільщини. (Зйомка програми Національним телеканалом УТ-1).

Майстер-клас  Ігоря Парія та Костянтина Грубича щодо приготування м’яса за старовинним рецептом Галлів.

17.30 год. – Офіційне оголошення представниками Національного реєстру рекордів України про встановлення в м. Тернопіль рекорду по приготуванню  зеленого борщу.

Нагородження футбольних команд діаспори.

Привітання учасників фестивалю та футбольних команд діаспори представниками органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

18.00 год. Продовження програми “Фольк – musik”

20.30 год.

Концерт народної артистки України Оксани Пекун та гурту “Джерела” (м. Київ).

22.00 год.

Молодіжна вечірка біля фонтану парку “Національного відродження”.

 

22 травня 2016 року

10.00 год.

Робота містечка, де розміщені екоярмарка, травневий мед, фермерська продукція “з городу до столу”, Галицька дефіляда, містечко майстрів народних художніх промислів.

          14.00 год.

Концерт муніципального духового колективу “Оркестра Волі” .

15.00 год.

Український танцювальний  блок

16.00 год.

Блок, приурочений 155-й  річниці перепоховання Т.Г.Шевченка згідно “Заповіту”. Виступ народного хору ім. І.

16.30 год.

Фестиваль «Співоче поле. Тернопіль» та “Цвіт вишиванки” за участю мистецьких колективів та окремих виконавців Зоряни Вовк, Тернопільського Національного економічного університету), ансамблю української народної пісні «Калинонька» Сумської області, заслуженого артиста України Володимира Вермінського, Василя Хлистуна, Юрія Футуйми, Івана Виспінського, Ганни Маціканич, Ярослави Декалюк, Ліани Лазорик, гурту “Пшеничне перевесло” (м. Тернопіль), чоловічого народного квартету    “Любисток”   (м.  Скадовськ),  Вікторії Яреми,  гурту      “Закарпатські      Русини” , (м. Ужгород),  Олега Марценківського.

20.00 год.

Концерт народного артиста України Анатолія Матвійчука (м. Київ).

21.30 год.

Молодіжна вечірка біля фонтану парку “Національного відродження”.

 

Ексклюзивий гість фестивалю – коваль Іван Блаженко

 ***
20-22 травня Ліга підприємців «Українська справа» за сприяння Тернопільської міської ради запрошують містян та гостей на перший мистецький фестиваль, приурочений Дню Європи та 30-річчю з часу відкриття першого в Україні Співочого поля.
За словами одного з ініціаторів заходу члена правління Ліги підприємців Ігоря Парія, мистецьке дійство продемонструє приналежність українців до великої європейської родини. Окрім того, вшанування тридцятого дня народження тернопільського Співочого поля також невипадкове. Адже на зорі нашої незалежності саме у цьому місці проходили велелюдні віча, організовані тоді ще Народним Рухом за перебудову. Саме зі сцени «співучки» лунали полум’яні заклики до боротьби за волю народу, за суверенність країни та її демократичне майбутнє.
– Ініційований «Українською справою» та підтриманий міською радою фестиваль «Співоче поле. Тернопіль» започаткував нову форму співпраці між громадськими організаціями та владою, – сказав Ігор Парій. – Тож хочу вірити, що наші спільні зусилля з організації та проведення цього заходу будуть винагородженні активністю тернопільської громади. Узагалі плануємо зробити фестиваль щорічним та ще й надати йому статус міжнародного.
А цьогорічне дійство обіцяє насичену мистецьку програму за участю всеукраїнських виконавців першої величини – народних артистів України Оксани Пекун, Анатолія Матвійчука, Марії Шалайкевич, Михайла Мацялка та гурту «Соколи», а також музичних гуртів, оркестрів і фольклорних колективів як з Тернопілля, та інших областей України.
Еко-ярмарки, містечко майстрів народних промислів, фільмування програми «Фольк-musik», молодіжні вечірки в українському стилі… Це – далеко неповний перелік заходів, які відбудуться наступних вихідних на Співочому полі та у парку Національного Відродження. Наприклад, у рамках фестивалю пройде вже традиційне всеукраїнське свято «Цвіт вишиванки».
А ще Ігор Парій – не тільки відомий тернопільський ресторатор, а й великий знавець світової і, зокрема, української кухні. Він автор кількох національних та міжнародного гастрономічних рекордів. Цього ж разу хоче здивувати тернополян новим офіційним досягненням з приготування зеленого борщу. До речі, цю страву зможуть скуштувати всі охочі.
Окрім того, спеціальний гість фестивалю «Співоче поле. Тернопіль» – тележурналіст і експерт з якості Костянтин Грубич проведе гастрономічні майстер-класи та асистуватиме Ігореві Парію під час приготування ексклюзивних страв за старовинними рецептами галичан.
Організатори свята для тернопільської громади та генеральний партнер фестивалю національна корпорація «Оболонь» запевняють: «Буде цікаво, змістовно та весело!»

Наша допомога потрібна Тимофійчику

0

Пожежники лякали покупців у тернопільському центральному універмазі