Головний заробіток Тернопільщини не з паяння німецьких дротиків, а чищення кишок з риби

Поділитися

PM231image002Відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомив інтернет-газету “Про все”,  що митницею Державної Фіскальної Служби (колишня податкова) протягом січня-травня 2016 року до бюджету перераховано 305,8 млн гривень митних платежів, що на 49,3 млн грн або на 19,2% більше за аналогічний період минулого року.
Водночас відбулось зниження податкового навантаження на імпорт завдяки скасуванню додаткового імпортного збору та створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС та лібералізації торгівлі товарами та послугами, що передбачено Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Як наслідок, у січні-травні цього року надано звільнення від сплати ввізного мита та зниження його ставок на суму 14,2 млн гривень.
Товарами, при митному оформленні яких сплачено найбільше податків, були свіжоморожена риба (сплачено 23,9 млн грн), зернозбиральні, бурякозбиральні комбайни та інші машини, а також механізми для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур (сплачено 20,2 млн грн), мінеральні добрива з вмістом трьох поживних речовин (сплачено 14,5 млн грн).
«У розрізі видів податків сплачено 280,2 млн грн податку на додану вартість, 23,5 млн грн мита, 1,3 млн грн акцизного податку та 0,8 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших платежів», – зазначила в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.
Водночас за підсумками діяльності митниці в травні 2016 року до державної скарбниці перераховано 50,4 млн грн митних платежів.

 

Правда про перших совєтів у Тернополі

На що чаклують тернополяни?