Топ-5 учасників Євробачення, які виступатимуть на фестивалі “Файне місто”

Поділитися

Поки вся Україна шукає місто, де провести наступного року міжнародний пісенний конкурс Євробачення, у Тернополі готуються прийняти більше восьми тисяч фанів зі всієї України на фестивалі “Файне Місто”. На подію завітають понад 100 гуртів з різних країн світу та учасники і переможці Євробачення різних часів.

Зокрема, 7 липня на фестивальній сцені виступлять учасники Євробачення з Молдови гурт Zdob și Zdub.
У 2005 році гурт репрезентував Молдову на пісенному конкурсі Євробачення з піснею «Bunika Bate Doba», зайнявши 6-е місце (друге у півфіналі).

Гурт вдруге представив Молдову з піснею «So Lucky» на конкурсі Євробачення 2011, який відбувся у Дюссельдорфі.
9 липня для тернополян на головній сцені “Файного Міста” виступлять учасники національного відбору на Євробачення гурт The Hardkiss. Трек «Helpless», з яким гурт брав участь у національному відборі пісенного конкурсу «Євробачення 2016», став другим після пісні Джамали.

На DARK STAGE фестивалю для фанів виступить «Dead by April» — металкор-гурт з міста Гетеборг, Швеція.
У лютому-березні 2012 року в Швеції відбувся турнір музичних груп Мелодіфестівален, який визначав представника Швеції на Євробаченні-2012 в Баку. Група Dead by APRIL з піснею «Таємниця» вийшла в фінал національного конкурсу, де посіла сьоме місце.

Учасники LIGHT STAGE «Brunettes Shoot Blondes» – 6 лютого 2016 року взяли участь у національному відборі на конкурс Євробачення 2016 від України з піснею “Every Monday”. Гурт отримав 8 балів від жюрі та 5 від глядачів.


Хедлайнери головної сцени фестивалю Lordi — музичний гурт із Фінляндії. Перемогли на Євробаченні 2006, набравши 292 бали. Це була перша перемога Фінляндії на Євробаченні. Також вокаліст гурту взяв участь у Євробаченні-2016. Він засвітився в одному з роликів шоу.

Поліцейські розшукали велосипед, який злодій встиг розібрати та продати

Рукописи не горять. Чорна бухгалтерія Партії регіонів: прізвища, суми, дати