Завдяки маніпуляції на смітті до влади прийшов теперішній мер Тернополя Надал

Поділитися

NadalTjagnibokНа думку народного депутата Сергія Кіраля, технологія “боротьби за владу через сміття” — не новина в українській політиці, схожа ситуація вже мала місце у Тернополі у 2009 році.

Як розповів Кіраль у коментарі “Радіо 24”, тоді напередодні місцевих виборів у місті масово почали говорити про сміттєву кризу, протерміновану експлуатацію сміттєзвалища. Його почали блокувати люди, які у всьому звинувачували тодішнього мера Тернополя Романа Заставного. Згодом виявилось, що це були найняті люди

“Це були і місцеві, і ті, хто просто приходили і наганяли на місцеву владу. Навколо цієї теми було дуже багато маніпуляцій. Можна сказати, що завдяки цьому виграв теперішній міський голова — Надал (чинний мер Тернополя Сергій Надал ) домовився із місцевими, і зараз Малашівській сільській раді нараховують дотації з міського бюджету, аби хоч якось організувати благоустрій”, — зазначив Кіраль.
Разом з тим, за словами нардепа, проблему з вивезенням сміття у Тернополі вирішити так і не вдалось — Малашівецьке сміттєзвалище й досі експлуатують на повну, а сміттєсортувальну лінію, яку придбали за 2 мільйони гривень, так і не запустили.

Тобто, Надал штучно створив сміттєву проблему, щоб дірватись до влади, але так і не спромігся вирішити.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів та два села навколо сміттєзвалища (Малехів і Грибовичі) зоною надзвичайної екологічної ситуації, повідомляє 24tv.ua

Затримано вбивць депутата Ващенка

Видобування підземних вод: визначаємо платника рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин