Скільки ще залишилось теребовлянській “мафії”?

Поділитися

fontan y terebovli 329 червня 2016 року на сторінках газети «Свобода» було опубліковано статтю «Під ким ходить Теребовлянська міська рада та про чиї інтереси піклується?» (http://svoboda.te.ua/novyny/pid-kym-hodyt-terebovljanska-miskrada-i-pro-chyji-interesy-piklujetsja.html ) .
Можливо, для пересічного читача написане Михайлом Лазаром , заслуженим працівником сфери послуг України, головою правління Тернопільської облспоживспілки, і здалося правдою. Але, переконаний, таких «довірливих та наївних» – дуже мало. Історія споживчої кооперації радянського взірця давно в минулому. Сьогодні це звичайні приватні структури , які фактично одноосібно управляються такими собі «заслуженими працівниками – царьками», заслуги яких, на мою думку, зводяться лише до того, що вони зуміли «прихватизувати» майно, яке належало і належить громаді, людям. І тепер це майно «годує» цих підприємливих осіб та їх «прислужників», а не простих пайовиків, яких роками обманюють та тягають по «справедливих» українських судах, щоб залишити ні з чим. Сучасний формат роботи споживчих товариств зводиться до того, щоб або вигідно самим купити через родичів чи підставних осіб народне майно, або здати його в оренду за принципом «каса – чужа, а кишеня – своя». Але я не про це хочу говорити. Питання діяльності споживчих товариств – це тема окремої розмови…
Даним зверненням маю на меті публічно звернутися до засобів масової інформації, до правоохоронних органів, до суддів, до всіх , хто сьогодні прямо чи опосередковано може допомогти покласти край зневазі до закону, до органу місцевого самоврядування , до громади міста Теребовлі з боку Теребовлянського районного споживчого товариства. Я не хочу висловлювати особисту позицію (можливо, вона буде суб»єктивною). Я прошу , щоб кожен (у межах своєї компетенції) вник у дану справу і дав собі відповідь на такі питання :
 чи може акт на право користування земельною ділянкою з виправленнями та підтираннями , без державної реєстрації у Державному земельному кадастрі (про що є довідка Держгеокадастру), без технічною документації до цього акту, без встановлення меж земельної ділянки в натурі бути належним документом , який засвідчує право користувача?
 чи не викличе у вас сумнів акт на право користування земельною ділянкою, дозвіл на виготовлення якого був наданий у 2000році , який наче б то виданий у 2001 році, якщо у реєстраційній Книзі у Держгеокадастрі акт тієї є серії і номера був виданий у 1998 році (тобто за 3 роки до того)?
 чи може будь-яка особа в Україні, яка поважає закон і свою громаду, без дозволу органу місцевого самоврядування вчиняти дії щодо землі, власником якої є територіальна громада (самостійно присвоювати адресу земельної ділянки, передавати її у користування третім особам, розміщувати на ній тимчасові об»єкти чи будувати капітальні споруди)?
 чи може будь-хто з вас, розмістивши навіть на СВОЇЙ земельній ділянці табличку «РИНОК» (я вже не говорю про комунальну землю) , вважати , що дотримався всіх визначених законом процедур для офіційного облаштування ринку (без рішення органу місцевого самоврядування та без погодженої ним схеми, без дозволів інших уповноважених органів)?
 чому мовчить фіскальна служба , під носом у якої щомісяця Теребовлянським РайСТ збирається «у кишеню» близько 200 000 тис.грн ТІЛЬКИ з власників торгових кіосків (це близько 2,5 млн.грн в рік, які напряму можуть поступати у бюджет міста для утримання садочків та шкіл, благоустрою міста). Погодьтесь, на фоні цієї мільйонної суми заяви пана Лазара про те, що за три місяці 2016 року ВСІМА підприємствами Теребовлянського РайСТ до бюджету сплачено майже 250тис.грн, виглядають смішно.
Питань багато… І чим дальше, тим більше. Але на всі ці питання і суди, і правоохоронні органи, і фіскальна служба можуть знайти відповіді та застосувати відповідні дії, ЯКЩО ЗАХОЧУТЬ. Якщо перестануть «ХОДИТИ» (цитую пана Лазар) під кимось, а почнуть служити інтересам своєї громади та верховенству закону. Бо, відповідаючи керівнику Теребовлянської облспоживспілки , хочу заявити, що Теребовлянська міська «ходить» під жителями Теребовлі, які її обирали, і працює в інтересах своєї громади.

Віктор Муж, депутат Теребовлянської міської ради, голова громадської організації «Спілка підприємців Теребовлянщини».

P.S. До речі, якщо журналістам Тернопілля (і не тільки) дійсно цікава ця справа, то запрошую прийти на судове засідання 02 серпня 2016р. об 10.00год (приміщення Господарського суду Тернопільської області, поверх 5, суддя Андрусик Н.О.)

Скільки ще залишилось теребовлянській “мафії”?

0

Українські перемоги на Тернопільщині