Теракт у Ніцці: внаслідок наїзду вантажівки у натовп загинуло 84 особи

Поділитися

CnW4EVvWEAQcBTkУ результаті наїзду вантажівки в натовп у французькому місті Ніцца під час святкування Дня взяття Бастилії загинуло 84 особи і ще близько 100 людей поранено.

Правоохоронці вважають цей наїзд спланованою атакою.

10:40 В результаті теракту в Ніцці загинув один громадянин України, ще одного українця поранено. Такі попередні дані від посольства Україні у Франції повідомила Громадському речниця МЗС Мар’яна Беца.

08:30 Кількість загиблих у теракті в Ніцці зросла до 84 осіб.У вантажівці, що в’їхала у натовп в Ніцці, знайдені документи водія, вбитого поліцейськими. Згідно інформації видання NiceMatin, документи належать 31-річному жителю Ніцци, який був вихідцем з Тунісу.

Президент також продовжив надзвичайний стан у країні ще на три місяці і заявив, що посилить військову активність Франції в Іраку і Сирії. Режим надзвичайного стану, введений після терактів у Парижі, повинен був закінчитися 26 липня. Під час прес-конференції в Парижі президент Франції Фрасуа Олланд назвав атаку у Ніцці терактом. За його словами, серед поранених і загиблих в результаті нападу було багато дітей, повідомляє “Громадське телебачення”

У Теребовлянському училищі культури великий недобір

У Тернополі серед білого дня напали на жінку