Українські хакери зламали сервер департаменту Міністерства оборони Росії

Поділитися

svodkaУкраїнські хакери угруповання Falcons Flame, Trinity, Рух8 і КіберХунта зламали сервери депатартаменту із забезпечення державного оборонного замовлення Міністерства оборони Російської Федерації. В результаті зламу, хакери отримали дані, які містять документи оборонних контрактів з термінами виконання до кінця 2015 року.

Зламані дані були передані для аналізу волонтерам-розвідникам міжнародного співтовариства InformNapalm.

Волонтери обробили отримані документи і представили їх у вигляді таблиці, де відображені такі параметри: виконавець контракту, ІПН виконавця, номер контракту, терміни, короткий опис контракту, сума.

Як з’ясувалось, оборонний бюджет РФ в 2014 році становив 2,501 трлн рублів, у 2015-му – 3,078 трлн рублів. У 2015 році на закупівлю нового озброєння Міноборони РФ планував витратити більше половини всього бюджету, тобто близько 1,74 трлн. Очевидно, що передані для аналізу документи розкривають лише малу частину оборонного бюджету за частиною закупівлі нового озброєння, але і вони є досить інформативними.

Загальна сума контрактів – 81,111,022,793.66 рублів. Найбільша сума контракту – 45,000,000,000.00 рублів, укладений з ВАТ «БСП» на виконання будівельно-монтажних робіт (БМР). Імовірно, даний контракт укладено для будівництва Національного центру управління обороною. Найбільшу кількість контрактів було підписано з ВАТ «Ремдизель» – 51 контракт. Лідером за контрактами є ВАТ «БСП», загальна сума контрактів – 52,751,642,560.59 рублів. Основна діяльність за контрактами: виконання будівельно-монтажних робіт.

Волонтери також оприлюднили контракти на закупівлю нового озброєння, техніки та компонентів для озброєння.

Нагадаємо, у квітні українські хакери зламали один з найпопулярніших пропагандистських сайтів терористів «ДНР» і «ЛНР», повідомляє informnapalm.org

 

У Дніпрі вшанують загиблих китайців

Гра з функцією доповненої реальності Pokémon Go – стала найпопулярнішою в історії США грою для смартфонів