Демобілізованим учасникам АТО – додаткові гарантії щодо працевлаштування

Поділитися

Цьогоріч Тернопільська обласна служба зайнятості забезпечила роботою 149 безробітних з числа колишніх військовослужбовців. Зокрема, 20 отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємництва, 50 – пішли на військову службу за контрактом. До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 24 атовці. А от професійним навчанням охоплено 40 таких осіб і 27 безробітних після завершення навчального процесу вже отримали постійні місця праці.
Із 30 серпня 2016 року атовці матимуть ще одну додаткову можливість для швидшого працевлаштування. Адже саме з цієї дати вступає в силу Закон України «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.
Суть зміни полягає в тому, що роботодавцям за створення нових робочих місць і прийняття на них демобілізованих учасників АТО компенсовуватимуться витрати у розмірі єдиного соціального внеску з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Така компенсація виплачувитиметься протягом одного року з дня працевлаштування безробітних згаданої категорії громадян при умові, що безробітний працюватиме у роботодавця не менше 2-х років.

Україна. Народжені вільними

На Тернопільщині алкоголік до смерті побив свою жінку-п’яницю