День міста Тернополя: три години без світла у купах сміття

Поділитися

Цьогорічне святкування Дня міста Тернополя відбувалось доволі неорганізовано. Місцеві мешканці вже давно знають, що у файному місті щось відбувається цікаве лише напередодні виборів. Тоді влада старається. Не дивно було почути вчора тишину, коли пропозицію ведучого відгукнутися мешканцям “Дружби”, Нового світу чи БАМу нікого не виявилось з місцевих серед глядачів біля головної сцени. Табуни, які бродили містом, виявились селянами із найближчих Гаїв, Шляхтинців і т.п. Більшість тернополян їде з міста, щоб не бачити цієї ганьби, яка коїться у файному місті. Так категорично ми вважаємо, бо поважаюча себе людина не може споживати їжу і напої посеред смітника, на який перетворився парк Шевченка з 17 години. Більшості людей жувати і запивати треба було стоячи, як коням… Кому “не йшло на стояка”, до столиків і лавочок займали чергу: одні їли, а другі над головами нетерпеливо чекали, коли ж звільниться місце.

Диву даєшся, що комунальники Надала не спромоглися до елементарного: оперативно прибирати гори сміття. Для чого заступнику мера Стемковському платять зарплату, якщо він не розуміє, що 50 тисяч гостей треба десь припаркувати, посадити, дати можливість сходити цивілізовано у туалет…

Зате “погодити” паравоза у багатотисячний натовп – запросто.

Це ж елементарно: де гостям і відвідувачам свята поставити автомобіль? Дамба перетворилась вчора на гігантську анаконду з припаркованих автівок і величезного автозатору, який півдня намагався протиснутися.

А про глядачів водомоторного чемпіонату подумали? Торік найбільші злодії з чиновниками зробили собі “поляну” на острівку кохання. Але там так смерділо, що цього року з того товариства мало хто завітав вдруге.

5 років ці змагання відбуваються на рівні сільського чемпіонату, коли глядачі приходять на матч, бо в селі й так більше нічого не відбувається. Глядачі-чоловіки змушені були тулитися на каменюках набережної. А де жінкам і дітям було в таку спеку подітися?

Не дивно, що під час такого хаосу – так званого “вуличного ринку”, яка нагадувало чергову п’янку, зникло світло на головній сцені. Не було електрики понад три години. Люди поспівали музикантам і розійшлися.

Як відзначать на Бережанщині 100-річчя боїв на Лисоні

Національний академічний оркестр народних інструментів України виступить у Тернополі