Французька скрипалька зіграє два концерти для поранених українських військових

Поділитися

DSC_1920-860x645Французька скрипалька Наташа Ґрізар з міста Бордо проведе у Києві два благодійні концерти для поранених військових. «Я буду грати різну музику, у тому числі, українські народні пісні і арію «Тореадор» [з опери Бізе «Кармен»], щоб віддати шану Василеві Сліпаку – українцеві, оперному співакові, який загинув вже більше 40 днів тому. […] Україна – це також моя країна, і я хочу допомогти, чим можу», – розповіла Наташа Ґрізар, анонсуючи концерти, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Концертмейстром буде Людмила Чичук – українська піаністка і волонтер, яка раніше знала Василя Сліпака і виступала з ним.

Наташа Ґрізар зазначила, що Україну активно підтримує вся її родина. Її мати, Інгрід, вже другий рік передає допомогу для українських військових, бабуся-художниця дарувала власні картини. «Мені лише 17, я не можу допомогти фінансово. Але через музику можу передати емоції і відчуття, музика допомагає загоювати душевні рани», – розповіла скрипалька. Наташа професійно займається музикою вже 12-й рік і планує вступати до консерваторії. Окрім сольних виступів, раніше вона грала в українському ансамблі «Плай» з Буковини, а нещодавно створила власний квартет, який активно гастролює у Франції.

Перший концерт відбудеться у Київському військовому клінічному шпиталі у четвер о 16-00, другий – у суботу о 14-00 на території Київської фортеці. Вхід безкоштовний, попередня реєстрація та акредитація не потрібні.

Через «Пошуково-аналітичну систему 007» можна стежити, які розпорядники бюджетних коштів не публікують інформацію про свої витрати

Мінеральна вода на фронт, під Маріуполь