Казка яка стала дійсністю: як прекрасний “Артек – Буковель” приймав дітей зі сходу

Поділитися

artekОсь і закінчився відпочинок діточок з прифронтового сходу в прекрасному таборі “Артек – Буковель”. Ми вже повідомляли нашим читачам що 13 серпня 2016 року відбувся заїзд дітей з буремної прифронтової зони на території Луганської області України в табір “Артек – Буковель”. А вчора 20 серпня 2016 року ми проводжали їх додому. Ця казка та відпочинок відбулись перш за все за доброї волі Олександра Леонідовича Шевченка, українського бізнесмена, громадського діяча, політика, мецената який має пряме відношення до гірськолижного курорту Буковель, де власне і діє прекрасний табір “Артек – Буковель”. Координатор ГО “Схід та Захід єдині” по західній Україні Василь Конько зумів завдяки своїй підприємливій вдачі і доброго серця вийти з пропозицією до Олександра Шевченка допомогти нам організувати відпочинок для 49-ти діточок з прифронтової зони. І пан Олександр пішов нам на зустріч. Для дітлахів що живуть поблизу театру бойових дій відбулась організація цієї казки. Діти приїхали в мальовничі Карпати з селища Нижнє Попаснянського району Луганської області де власне і розташований їхній навчальний заклад (Нижнєнський НВК (навчально виховний комплекс) «ДНЗ-ЗНЗ»№36 ), до речі за час знайомства з нашими маленькими гостями, я, встиг прочитати як історик все що стосується їхнього містечка Нижнє. Їхній край відомий давніми козацькими традиціями. На території сучасного селища Нижнє існував зимівник Кальміуської паланки Війська Запорозького Низового. Діточки на західну Україну приїхали зі своїм директором Оленою Бровар та педагогами Ольгою Клокол та Юлією Радіоновою.

З заїздом в “Артек – Буковель” за справу взялись чудові молоді педагоги організатори: Владислав Сидоренко, Вікторія Шаповал, Олексій Петриченко, Анастасія Юхимчук. Скажу чесно я вражений креативним і чуйним відношенням молодих педагогів до своїх юних друзів, адже сам щось трохи тямлю в роботі з дітьми, направду – величезний досвід пластуна дає мені право так говорити… Вони дійсно працювали на совість і, з захопленням. Під час прощання зі своїми вожатими у багатьох діточок виступали неодноразово сльози, та що там у них – в наших волонтерів теж очі були деколи трохи – ледь не на мокрому місці. А допомогти дітям зібратися на зворотній путь додому з Тернополя вирушила ціла делегація нашої групи: Василь та Наталія Конько, Олег та Наталя Тимошенко, з Озерної прибув Славко Брилінський. Тому ми – складаємо низький уклін Олександру Леонідовичу Шевченку за те що він створив на території величних Карпат такий табір, вміло підібрав педагогічні кадри і пішов нам зустріч. Наші діти потрапили в справжню казку. Трьох разове харчування високого гатунку, табірна програма “Артек – Буковель” (вікторини, змаги, концерти, атракіони і багато іншого), це дійсно фантастика ! Подяка і уклін інструкторам та усьому колективу табору. Особлива шана заступнику координатора табору “Артек – Буковель” Генріетті Блінда та заступнику директора з педагогічної роботи Артуру Пройдакову (в Артура колосальний досвід роботи ще Кримському “Артеку”). Дітлахи з Луганщини включились в табірну програму з її веселим похвилинним розпорядком, сніданками, обідами та вечерями. Вони навіть зуміли вибороти призові місця в змагах (про це опишу докладніше згодом, забігаючи наперед скажу що і старший загін, і молодший мають у певних номінаціях перші місця…). Приємна несподіванка чекала діточок на зворотньому шляху у Івано- Франківську. Благодійна організація «Благодійний Фонд «Вефіль» порадували їх подарунками напередодні Дня Незалежності України. У переліку подаруночка: канцтовари, фломастери, зошити, солодощі. Як сказав координатор фонду Юрій Музика щоб згадка про прекрасний Край західну Україну у діточок залишилась на довше.

Тепер про благодійників з Тернопільщини і України що долучились фінансово на квитки, речами, та продуктами в дорогу до організації відпочинку дітей ! Отож велика подяка Івану Баралдіну (керівнику магазинів побутової техніки «Орбіта» і «Мегалюкс» в Тернополі), Василю Лилу (ТОВ Тернопiльбуд), Віктору Жарому (Дніпро), Володимиру Бурило («ТеплоСервіс»), ТОВ “Бровар плюс”, Михайлу Ратушняку (ТОВ “АНТ”), ПП Валерію Євчуку, пану Василю з Тернополя (прізвище благодійник просив не вказувати), Ользі Колос (керівнику ТОВ торговий дім «Інтеграл»), Андрію Фурделі (керівнику ПП «Браво»), Степану Рубаю (керівнику ПП «ПродЕкспорт»), Віталію Мариновському (директору будівельної компанії ТОВ «ВВС-Буд»), Олегу Юнику (відомі м’ясопродукти «Юник»), Інні Гончаренко (Тернопільська міська рада, речі для дітлахів, канцтовари), Володимиру Кравцю (керівнику ПАП «Добрий Самарянин»), Руслану Цимбалу (директору рекламно поліграфічної фірми ТОВ «Стереоарт»). Особлива дяка нашим друзям з Києва, Сергію Наконечному та Костянтину Кучерову з міста Кагарлика що на Київщині. Активістам нашої групи що допомогли фінансово: Миколі та Галині Дерецьким (Тернопіль), Володимиру Чугаєвському з друзями (Борщів). Нашому другу Івану Жовніру (він вже неодноразово допомагає транспортно-пасжирськими послугами, в цей раз саме на його «бусі» тернопільські журналісти здійснили поїздку аж в Буковель щоб мати змогу зафіксувати відпочинок діточок). Ну звичайно що складаємо подяку представникам ЗМІ, за їхню професійну інформаційну підтримку.

В наступній частині розкажемо про змаги та вікторини. Отож чекайте наших матеріалів. Ще раз на останок дякуємо Олександру Леонідовичу Шевченку ! Слава українським патріотам ! Слава Україні !

Ігор Крочак, прес-секретар ГО “Схід та Захід єдині”

(фото автора)

У шістнадцятій школі Тернополя вирішили ставити експерименти над здоров’ям учнів

Тернополяни просять владу “відпустити річку” Рудка